Hlavní obsah

Dokud bude žít naděje, nevzdám to, zdůraznil příbramský kouč Rada

Příbram

Příbramský kouč Petr Rada byl po sobotním ligovém duelu s Jabloncem (2:4) viditelně hodně zklamaný. Desátá podzimní porážka přibila Středočechy ještě víc ke dnu tabulky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský trenér Petr Rada během zápasu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

„Nezačali jsme špatně, ale z první akce soupeře jsme dostali gól. Chyběla tam zodpovědnost našich hráčů. Ten druhý nebudu ani komentovat. V takové situaci hrát míč hlavou zpátky je sebevražda... V půli jsme si řekli, že musíme dát brzy gól a pak to zkusit otočit. Ten jsme dali, jenže znovu jsme inkasovali po chybě, navíc ze standardky, na které jsme se připravovali. Když se povedlo snížit, místo abychom nacpali míč do vápna, hrajeme ho do strany, zatratíme ho a dostaneme čtvrtý gól. Situace je neradostná, ale já to nevzdám, dokud bude žít nějaká naděje. Zápas si rozebereme a hráči si musí uvědomit, že hrají za sebe a o budoucnost klubu," zdůraznil Rada.

Kapitán Příbrami Jan Rezek vzal sobotní prohru jednoznačně na sebe. „Jde to za mnou. Udělal jsem hrubku před druhým gólem, kdy jsem hlavou poslal do brejku Doležala a posadil Jablonec na koně. Krátce na to jsem se dostal do šance, kdy jsem mohl chybu odčinit, ale netrefil jsem ani bránu. Dneska jsem klukům vůbec nepomohl a náš zmar se dál prohlubuje, protože tohle byla jedna z posledních šancí s tím něco udělat. Nezbývá než doufat, že nějaké body ještě uděláme," litoval zkušený záložník.

Jiráček se dočkal po pěti letech

Na svůj dvanáctý ligový zásah čekal jablonecký Petr Jiráček téměř pět let. Naposledy se trefil v listopadu 2011 ještě v dresu Plzně do sítě Mladé Boleslavi. „Kluci už si ze mě dělali legraci, že bych měl konečně dát gól. S Příbramí to vyšlo. Překvapilo mě, že míč od postranní čáry prolétl až do šestnáctky. Nebyl čas nic vymýšlet, jen jsem se snažil trefit bránu a vyšlo to. Snad nás tohle vítězství zvedne i do dalších zápasů," přál si.

Spokojený s výhrou byl i dočasný kouč zelenobílých Zdeněk Klucký. „Nebyl čas na nějaké velké změny. Přeorganizoval jsem obranu, vyndal stopery, kteří v ní hráli, a dal tam nové. Tenhle post přijal po letech i Tomáš Hübschman a fungovalo to. Na Slavii to ale v příštím kole stačit nemusí," konstatoval.

Překvapí Příbram v příštím ligovém kole na hřišti Sparty a odveze si z Letné alespoň bod?
Ano
19,2 %
Ne
80,8 %
Celkem hlasovalo 1305 čtenářů.

Reklama

Související témata: