Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 3:3Remízový král z Brna obral boleslavského lídra, bod v nastavení vystřelil hostům Škoda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Řezníček 0 : 1
31. Přikryl 1 : 1
63. Da Silva 2 : 1
72. Fleišman (vlastní) 2 : 2
79. Mareš 3 : 2
90. Škoda 3 : 3
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Sice o jeden bod navýšili náskok před svými pronásledovateli, radost z toho však fotbalisté Mladé Boleslavi vůbec nemají. V sobotním duelu 11. kola totiž na domácím trávníku pouze remizovali s Brnem 3:3. O výhru je připravil gól v poslední minutě nastavení, který obstaral hostující Škoda. Druhá Plzeň v případě výhry v nedělním šlágru se Spartou může Středočechy dostihnout.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi (vlevo) se snaží prosadit přes Jakuba Přichystala z Brna.

Článek

Hosté vedli zásluhou Řezníčka, Boleslavští poté brankami Přikryla a Da Silvy zápas otočili, v 72. minutě si však dal vlastní gól domácí Fleišman. Středočechům pak vrátil vedení parádní ránou z trestného kopu Mareš. Jenže pak se prosadil Škoda a sudí pískl konec...

Středočeši zahájili utkání náporem, Jánoš se blýskl povedeným volejem, Melichárek byl připravený. V 15. minutě přetažený centr Mareše sklepl hlavou Magera, ránu Kúdely vyrazil Melichárek před sebe, Chramosta dorážku ze tří kroků namířil nad.

Zničehonic ale udeřili hosté. V 18. minutě hrubě chyboval Da Silva, Řezníček uháněl od půlky sám na branku a s přehledem prostřelil Diviše. Vyrovnat mohl vzápětí Chramosta, hlavou však minul.

Vyrovnání se domácím povedlo až po půlhodině Přikrylovi, který z hranice šestnáctky prostřelil chumel hráčů před sebou, Melichárek neměl šanci. V 38. minutě mohl obrat dokonat Chramosta, jenž postupoval sám na branku. Snažil se Melichárka obstřelit, míč však skončil těsně vedle tyče.

Da Silva své zaváhání odčinil

Po přestávce se zjevil v obrovské šanci Přikryl. Marešův centr propadl na zadní tyč, Přikryl ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Krátce poté pálil nepřesně z výhodné pozice Jánoš.

Udeřit však mohlo na druhé straně, Řezníčkovu pokusu z přímého kopu chyběly jen centimetry.

V 63. minutě Boleslavští otočili vývoj zápasu, když se ve skrumáži na malém vápně nejlépe zorientoval Da Silva a zblízka uklidil míč k tyči. Brazilský obránce tak odčinil svoje zaváhání před Řezníčkovou brankou. Moravané však hrozili nebezpečnými výpady, po jednom z nich si v 72. minutě vstřelil vlastní gól Fleišman. Lídr si vedení vzal zpátky po nádherné ráně Mareše z přímého kopu. V nastavení ale domácí stadión šokoval vyrovnávací brankou Škoda.

Brno je remízovým králem ligy, na podzim to byla už jeho šestá plichta.

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:3 (1:1)
Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva, 79. Mareš - 18. Řezníček, 72. vlastní Fleišman, 90.+3 Škoda. Rozhodčí: Jílek - Myška, Fišer. ŽK: Magera, Mareš - Lacko, Přichystal. Diváci: 2931.
Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl (88. Klobása), Kúdela, Matějovský (85. Kalabiška), Mareš - Magera, Chramosta (74. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda.
Brno: Melichárek - Šural, Polák, Kijanskas, Lutonský - Sedlák, Lacko (87. Krejčí) - Hyčka (87. Pašek), Škoda, Přichystal (68. Vávra) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: