Hlavní obsah

Nejlepší je dát vítězný gól, ale vystřelit remízu v Boleslavi je taky skvělý, těší brněnského Škodu

Mladá Boleslav

Přilétl k němu odražený míč a z otočky ho poslal neomylně za záda mladoboleslavského brankáře Diviše. Útočník Brna Michal Škoda samou radostí sundal dres, vzápětí byl zasypán spoluhráči. Aby ne, když pár vteřin před koncem sobotního duelu 11. kola zajistil svému týmu bod na půdě lídra fotbalové ligy. Na světelné tabuli svítily po skončení utkání dvě velké trojky...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Michal Škoda zařídil remízu Brna na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek

Udělá gól v poslední vteřině největší radost?

Nevím. Největší radost je, když dáte v poslední vteřině vítězný gól. (smích) Ale určitě má tato branka svoji váhu, protože jsme v Boleslavi získali bod. Je to skvělý, jsme moc spokojeni.

Překvapilo vás, že to byla taková přestřelka?

Docela ano. Myslel jsem si, že nepadne tolik gólů. Ale je to určitě lepší, než kdyby zápas skončil nula nula. Pro diváka to muselo být zajímavé. Je fakt, že tři góly byly prakticky vlastní. V tomhle to bylo zvláštní, navíc ještě moje branka v poslední vteřině. Bylo to docela divoké.

Zakončení jste provedl výtečně, přitom jste původně stál zády k brance...

Po střele Šurala se míč odrazil k Řezníčkovi, ten ho vrátil před branku. Balón se pak odrazil ke mně, já už jen zakončoval. Věděl jsem, kde stojím, dobře jsem se zorientoval. Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Obrali jste lídra, konkurenta Slavie. Už vám bratr Milan, útočník sešívaných, gratuloval?

Nechám se překvapit. Ale vím jistě, že brácha bude mít velkou radost.

Bylo znát, že hrajete na půdě lídra?

Musím říct, že jo. Boleslav doma neztrácí ani ztrácet nebude. Tady je to vždycky těžké. Pro nás je úspěch, že jsme tu uhráli bod."

Se šesti nerozhodnými výsledky jste remízoví králové ligy. Nenastal čas konečně vyhrát?

Bod doma je vždycky ztráta, ale pokud ho získáte venku, navíc v Boleslavi, je to plus. Teď se to povedlo a musíme se soustředit na další utkání. Máme doma Jihlavu, to už musíme vyhrát. Bod by byl málo.

Reklama