Hlavní obsah

Hrajeme o špičku, tohle se nesmí stát! Míč měl letět za tribunu, zlobili se Boleslavští

Mladá Boleslav

Mísil se v nich vztek a obrovská frustrace. Na schodišti stadiónu, po kterém stoupali do kabiny, si fotbalisté Mladé Boleslavi od plic ulevovali. Není divu, vždyť ztratili výhru v samém závěru nastavení. Branku na 3:3 jim vstřelil brněnský střelec Škoda pět vteřin před koncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vítězství měla Mladá Boleslav na dosah. Ze zápasu s Brnem nakonec bere jen bod. Vpředu zklamaný obránce Středočechů Douglas Da Silva.

Článek

„Je to nešťastné, dostat takhle gól. Tohle musíme ubránit, míč kopnout za tribunu. Takticky jsme závěr nezvládli, jasný zápas jsme zremizovali," zlobil se záložník Petr Mareš, autor třetí branky domácích.

„Je to rána, přijít o body v nastavení. Tohle vždycky strašně bolí. Víc k tomu nemám," soukal ze sebe zdrcený boleslavský kouč Leoš Kalvoda. Jeho tým měl vzhledem ke ztrátě Zlína a vzájemnému nedělnímu souboji Plzně se Spartou, kdy minimálně jeden z aspirantů na titul přijde o body, možnost k menšímu trháku. Jenže ji nevyužil, byť k tomu chybělo pár vteřin.

Jeho svěřenci však tentokrát vyprodukovali nezvykle mnoho chyb. „První gól Brna padl po našem zaváhání, pak si dáme vlastňáka, v závěru inkasujeme hloupý gól. Hrajeme o špičku, to se nesmí stát," láteřil Mareš. „Nehráli jsme v obranné fázi tak důrazně a zodpovědně jako v předchozích utkáních. Pokud dáme doma tři góly, musíme vyhrát. Ale je to fotbal, někdy se to prostě stane," nedělal Kalvoda z výsledku zbytečnou tragédii.

Zatímco pro nezaujaté fanoušky byla sobotní přestřelka velkým zážitkem, trenéři by si jistě dovedli představit klidnější průběh zápasu. „Pro nás to byla spíš kovbojka," culil se brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Zbrojovka vedla zásluhou Řezníčka, poté ale musela dvakrát dotahovat. „Chtěli jsme bod, máme ho. Troufnu si říct, že zasloužený. Jsem spokojený. Teď však musíme doma vyhrát s Jihlavou a dostat se do klidnějšího pásma tabulky," narážel Habanec na přezdívku Brna - remízový král soutěže. Plichta v Boleslavi byla už šestá. Body sice přibývají, ovšem pomalu. „Příští týden už musíme zabrat za tři body," doplnil brněnšký hrdina, útočník Michal Škoda.

Reklama

Související témata: