Hlavní obsah

Kluci si dělali legraci, že bych se už mohl konečně trefit, říkal s úsměvem Jiráček

Příbram

Jablonecký záložník Petr Jiráček svým pohotovým gólem nastartoval v sobotu v Příbrami Jablonec k důležitému vítězství. Na svůj dvanáctý ligový gól čekal skoro pět let. Naposledy se trefil v listopadu 2011 ještě v plzeňském dresu do sítě Mladé Boleslavi...

Foto: Sport.cz

Petr Jiráček

Článek

Vzpomínáte si, že jste dal naposledy v lize gól před pěti lety?

Kluci si ze mne dělali legraci, že bych se už konečně mohl trefit. Jsem rád, že se to povedlo a mužstvu jsem trochu pomohl... Ten gól, který jste zmínil, si pamatuji.

Když k vám letěl centr Tecla od postranní čáry, byl jste rozhodnutý, že budete zakončovat z první?

Byl jsem překvapený, že míč doletěl až ke mně do šestnáctky. Neměl jsem jinou možnost, než hned zakončovat. Snažil jsem se trefit bránu, což se povedlo. Míč šel přesně k tyči.

Jak důležité je tohle vítězství pro Jablonec?

Měli jsme problémy, osm kol jsme nevyhráli, byl odvolán trenér Frťala. Potřebovali jsme vyhrát, abychom se vzdálili dnu tabulky a nastartovali se. Příbram má také svoje problémy, potřebovala body. Nedala nám to zadarmo.

Dvougólové vedení po dvaceti minutách vás jistě uklidnilo...

Samozřejmě to pro nás bylo důležité. Na hřišti jsme se uklidnili, drželi jsme balón, ale přesto jsme domácí pustili do několika šancí. V první půli nás nepotrestala, ale ve druhé jsme dostali dvě branky, což náš výkon trochu sráží a varuje, že se silnějšími soupeři by to nemuselo být tak jednoduché.

Čím si vysvětlujete, že jste ve druhém poločase pustili Příbram dvakrát na dohled jednoho gólu?

Určitě to nebylo tím, že bychom byli až příliš klidní. Příbram dvakrát o poločase vystřídala. Majtán je důrazný rychlostní typ, Kacafírek silný v osobních soubojích. Do šestnáctky chodilo hodně balónů a před tím druhým gólem nám tam jeden úplně zbytečně propadl. Naštěstí tři body máme my.

Takže to nebylo snadné vítězství, i když jste dali čtyři góly?

Nebyl to ale lehký zápas. Určitě to ale bylo lepší, než kdybychom hráli proti silnějšímu soupeři. Takhle jsme si mohli něco vyzkoušet, jestli to bude fungovat.

Hráli jste s novou obranou. Nebáli jste se, že nemusí fungovat?

Zkoušeli jsme to už v týdnu, takže kluci tušili, že by mohla obrana takto nastoupit. A fungovala i přes ty dva góly. Důležité je, že máme na co navazovat.

Co všechno stihl změnit trenér Klucký ve hře týmu?

Nebyl čas a prostor, aby mohl něco výrazněji změnit. Jen nám řekl, jak si představuje, abychom hráli. Mluvil i s každým hráčem jednotlivě. Rozdal nám úkoly, které jsme se snažili plnit. Čeká nás ale ještě hodně práce. Čeká nás zápas se Slavií, která je rozjetá. To bude úplně něco jiného, ale rozhodně předem neházíme flintu do žita. Na zápas se připravíme a budeme se snažit ho Slavii co nejvíc znepříjemnit. Uvidíme, jak to dopadne...

Reklama

Související témata: