Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 0:1I v deseti Plzeň na Julisce vyhrála a vrátila se v tabulce na první příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Hořava 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Mistrovská Plzeň se vrátila na první příčku tabulky, i když v epilogu k 12. ligovému kolu hrála na pražské Julice hodinu jen v deseti bez vyloučeného Petržely a za celý zápas se trefila jen dvakrát mezi tyče. Hlavička Hořavy ji však zajistila tři body a roli leadera tabulky. Dukle nebyla totiž nic platná ani vytrvalá územní převaha, ani řada šancí, které si připravila, neboť na výborném Kozáčikovi pokaždé ztroskotala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Milan Petržela z Viktorie Plzeň odchází do kabiny...

Článek
Fotogalerie

Paradox na druhou. Jednou jedinkrát za celou první půli trefili hosté mezi tyče, přesto po pětačtyřiceti minutách vedli. Přesná hlavička Hořavy po rohovém kopu jim k tomu stačila.

Přitom Dukle nahrávalo všechno... Po půlhodině měla na trávníku o muže navíc, neboť plzeňský Petržela vyrobil v rychlém sledu dva fauly oceněné žlutou kartou a musel do kabin, hned v úvodu si vytvořila tři víc než slibné šance, ale Kozáčik se při střelách Olayinky, Považance i Čajiče vytáhl. A když už ho Olayinka přece jen překonal, branka pro ofsajd neplatila.

Ani početní převaha nebyla Pražanům nic platná, i když svým kombinačním fotbalem si samozřejmě převahu vytvořili. Plzeň, v jejíž sestavě nezůstal po opavském pohárovém výbuchu kámen na kameni, však soustředěn bránila a povolila jen Olayinkovi, aby nechal opět vyniknout Kozáčika.

Paradoxní průběh první půle nakonec mohl mít těsně před přestávkou happy end, neboť Krmenčík utekl zadákům Dukly, jenže přeloboval nejen gólmana Radu, ale i bránu.

Dvacet minut po změně stran měl druhou velkou příležitost zápas rozhodnout, ale Rada se tentokrát zaskvěl a jeho sólo zlikvidoval.

Domácí tudíž mohli pokračovat v úporné snaze po vyrovnání, jenže vytrvalá územní převaha jim byla k ničemu. Končila totiž na zformované a zkušeně se počínající plzeňské obraně. A když už nějaká střela na bránu přece jen prošla, Kozáčik si s ní poradil a pod výhru Viktorie se tak podepsal stejně výrazně, jako autor gólu Hořava

Fotbalová liga - 12. kolo:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 17. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Myška. ČK: 30. Petržela. ŽK: Kušnír, Beauguel - Petržela, Limberský, Kozáčik. Diváci: 2782.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič (88. Šimůnek) - Hanousek, Tetour, Považanec - Albiach, Olayinka (61. Beauguel), Čajič (74. Juroška). Trenér: Hynek.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hromada - Petržela, Hořava (90.+ 1. Baránek), Kopic (86. Matějů) - Krmenčík (74. Poznar). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: