Hlavní obsah

Ivanu koruna krále ligových střelců láká

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Zařídil svému mužstvu dvěma góly vítězství nad Blšany a dostal se s devíti trefami do čela tabulky prvoligových střelců. Slovenský útočník fotbalistů Slovácka Milan Ivana připustil, že ho koruna pro nejlepšího kanonýra soutěže láká. "Vypadá to, že se letos v lize žádný superstřelec neobjeví. O to je šance větší," tvrdí.

Článek

"Já sám jsem si dal před sezónou za cíl zaznamenat deset gólů. Teď cítím, že bych mohl tuto hranici překročit. Na konci soutěže se uvidí, zda to bude stačit. Být první mezi kanonýry je příjemné, avšak pro mě je samozřejmě prvořadá záchrana Slovácka v první lize," zdůraznil třiadvacetiletý forvard.

Jeho tým k ní výhrou 2:0 nad rovněž ohroženými Blšany výrazně nakročil. "Získali jsme strašně důležité tři body. Je to ale jen dílčí krok, byť Blšany a Jihlava teď trochu zaostávají. O udržení musíme bojovat ze všech sil dál. Bylo by příjemné bodovat také v dalším utkání v Teplicích," touží Ivana zaskočit favorita na jeho hřišti.

Ke gólům pomáhají rodiče a přítelkyně

Proti Blšanům se trefil poprvé od 18. února, kdy rovněž dvěma góly pomohl zničit Zlín. "Tehdy se přijeli podívat na zápas ze Slovenska rodiče a přítelkyně. Od té doby se v Uherském Hradišti objevili zase až tuto sobotu a opět se mi dařilo. Budu je muset zvát na utkání častěji," usmíval se Ivana. I v ostatních jarních střetnutích prý měl dost šancí, avšak nedařilo se mu je proměňovat. "Snad jsem smůlu v koncovce zápasu s Blšany protrhl," doufal.

Brankový účet otevřel Ivana v první minutě druhé půle. "Trenér Levý nám o přestávce v kabině vyčinil, že nehrajeme dostatečně ofenzívně a agresívně. Řekli jsme si, že to musíme změnit. A hned se mi podařilo po Ličkově přesném pasu překonat křížnou střelou soupeřova brankáře Slavíka. Blšany v té době už hrály bez vyloučeného Brunclíka. "Měli jsme díky tomu k útočení víc prostoru," vyhovovalo mu. Pojistka pak přišla z penalty. "Jsem na ně určený, věřil jsem si," líčil.

Neopomněl poděkovat ani fanouškům Slovácka, jichž se v hledišti hradišťského stadiónu sešlo v sobotu večer přes šest tisíc. "Jsou fantastičtí, dokážou nás povzbudit v pravý čas. A nepískají, když se nám zrovna nedaří. Už kvůli nim musíme první ligu na Slovácku udržet za každou cenu," tvrdil Ivana.

Reklama

Související témata: