Hlavní obsah

Jihlava - Ml.Boleslav 2:1Fotbalisté Jihlavy slaví první výhru, vyšlápli si na favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Rabušic 1 : 0
18. Klobása 1 : 1
67. Urblík 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

A pak že je třináctka nešťastné číslo... S tím na fotbalisty Jihlavy nechoďte! Na třináctý pokus, v páteční předehrávce 13. kola ePojisteni.cz ligy, se hráči Vysočiny jako poslední dočkali první výhry v této sezóně poté, co nečekaně zdolali 2:1 favorizovanou Mladou Boleslav. O góly domácích se postarali Michael Rabušic a Jozef Urblík, za hosty se trefil Stanislav Klobása. Jihlava i přesto nadále zůstává na předposlední pozici, druzí Středočeši zaváhali potřetí v řadě a propásli příležitost znovu se dotáhnout na vedoucí Plzeň.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost jihlavských hráčů.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav mohla jít do vedení už ve druhé minutě, ale Mebrahtovu střelu z hranice šestnáctky zastavila tyč. Za deset minut ze své první šance udeřili domácí. Zoubele vysunul Rabušice, který se dostal mezi stopery a zblízka přehodil padajícího brankáře Diviše.

Vedení ale Jihlavě vydrželo jen do 18. minuty. Hosté rozebrali obranu soupeře a Přikrylův centr zužitkoval hlavou Klobása. O chvíli později si na Matějovského centr za obranu naběhl Přikryl, ale gólmana Hanuše zblízka nepropálil.

Domácí drželi s favoritem krok a na konci první půli ho zatlačili. Zoubele se dostal k odraženému míči a vystřelil těsně vedle, Krejčí pak po rohovém kopu hlavičkoval nad břevno.

V úvodu druhého poločasu Jihlavu podruhé zachránila tyč, kterou tentokrát z úhlu trefil Přikryl. V 67. minutě Vysočina získala zpátky vedení. Urblík se dostal k odraženému míči a přízemní střelou k tyči překonal Diviše. Dvacetiletý slovenský záložník v desátém utkání v české lize zaznamenal premiérový gól.

Mladoboleslavští si v závěru ani s příchodem druhého nejlepšího střelce ligy Chramosty nevypracovali vyloženou šanci a poprvé v tomto ročníku venku prohráli.

13. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 12. Rabušic, 67. Urblík - 18. Klobása. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Štěpánek, Tlustý, Hanuš - Přikryl, Kúdela, Pauschek. Diváci: 2594.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek, Urblík - Batioja (90. Vaculík), Dvořák, Zoubele (82. Hronek) - Rabušic (90.+1 Ikaunieks). Trenér: Bílek.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek (82. Takács), Kúdela, Da Silva, Fleišman - Matějovský, Mareš - Vukadinovič (73. Chramosta), Klobása, Přikryl - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: