Hlavní obsah

Slávisté zahazovali šance, vršovická bitva končila smírně. Zlín je druhý. Zisk pro Příbram i Hradec

Praha
Aktualizováno

Zlín vyhrál v utkání 13. kola fotbalové ligy nad Brnem 2:1 a posunul se na druhé místo. Zůstal tam i po večerní bitvě o Vršovice. Čtvrtá Slavia nevyužila šanci posunout se před něj, s Bohemians hrála 1:1 a dostala se jen před třetí Mladou Boleslav. V dalších zápasech Příbram porazila Duklu 3:1, Teplice nečekaně prohrály s nováčkem z Hradce Králové 0:1. Po Jihlavě tak v tomhle kole uspěly i další celky ode dna tabulky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu proti Bohemians

Článek
Fotogalerie

Ševci v minulém kole v Boleslavi ukončili sérii tří zápasů bez vítězství, a proti Brnu v tom pokračovali. Povyskočili tedy zase na pomyslné stupně vítězů.

Svěřence Bohumila Páníka poslal do vedení ve 29. minutě Haris Harba, po hodině hry přidal pojistku David Štípek. V 70. minutě už jenom snížil Michal Škoda, který zaznamenal osmý zásah v sezóně a v tabulce střelců dotáhl prvního sparťana Davida Lafatu. Zlín doma už 10 kol neprohrál, naposledy na jeho Letné zvítězila v dubnu Plzeň (2:1).

Slavia minule remizovala v Jablonci a poprvé po 6 kolech nevyhrála. Ve vršovickém derby se na vítěznou vlnu nevrátila, čtvrtý vzájemný ligový duel v řadě skončil remízou. Sešívaní nad Bohemians v nejvyšší soutěži nevyhráli popáté za sebou. Domácí Milan Škoda sice parádně vyrovnával těsný náskok hostů ještě v první půli, po pauze už ale červenobílí jen zahazovali další šance, Barák trefil tyč. A tak se ani jeden Škoda dnes nedočkal výhry.

Příbram slaví teprve druhou výhru z posledních 21 utkání. Její trenér Petr Rada je odchovancem Dukly, ve vzájemném souboji u Litavky však šly ohledy stranou. Středočeši sice mají nejhorší útok i obranu, navíc dosud vyhráli jediné z posledních 20 kol, ale tentokrát se jim povedl obrat. Dvěma zásahy ho po pauze dovršoval Tomáš Pilík.

Hradecký nováček proti Teplicím bodoval poprvé po sérii pěti porážek. Teplice přitom před tím tři zápasy v řadě neprohrály. Votroci v lize padli pětkrát za sebou, ale na Severočechy umějí! Tepličtí neporazili Hradec už osm zápasů - naposledy se jim to zdařilo v říjnu 2010. Hosty podržel několika výbornými zákroky brankář Radim Ottmar, posunuli se tak na třináctou pozici s náskokem čtyř bodů na předposlední Jihlavu. Ta už v pátek doma zdolala Mladou Boleslav 2:1 a dočkala se premiérové výhry v ligovém ročníku. Naopak Středočeši podruhé za sebou prohráli a přišli o druhou příčku.

Program 13. kola ePojisteni.cz fotbalové ligy:
Pátek
Jihlava - Mladá Boleslav 2:1
Sobota
Zlín - Brno 2:1
Branky: 29. Harba, 64. Štípek - 70. Škoda
Příbram - Dukla 3:1
Branky: 65. a 68. Pilík, 16. Brandner - 13. Néstor
Teplice - Hradec Králové 0:1
Branka: 45.+1 Schwarz
Slavia - Bohemians 1905 1:1
Branky: 13. Škoda - 4. Šmíd
Neděle
15:00 Liberec - Sparta
17:00 Karviná - Slovácko
19:15 Plzeň - Jablonec

Reklama