Hlavní obsah

Sparťan Kadlec je v hledáčku Celtiku

O obránce fotbalové Sparty Michala Kadlece má zájem skotský velkoklub Celtic Glasgow. Jeho zástupci sledovali oporu reprezentační jednadvacítky v sobotním derby proti Slavii a Kadlece by prý rádi od léta viděli v zelenobílém dresu glasgowského giganta, který minulý týden v předstihu oslavil jubilejní 40. mistrovský titul.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Kadlec (vpravo)

Článek

Kadlec, který má ve Spartě smlouvu až do konce roku 2008, se o zájmu Celtiku dozvěděl v úterý od svého manažera Viktora Koláře. A byl prý příjemně překvapený. "Taková nabídka by se asi těžko odmítala. Kdo by do Celtiku nechtěl jít," řekl Kadlec agentura ČTK.

"Skotská liga je dobrá soutěž. Navíc se tam každý zápas hraje před parádní kulisou a Celtic pravidelně startuje i v Lize mistrů," dodal syn internacionála Miroslava Kadlece. Spartu však podle jejího tiskového mluvčího Lukáše Přibyla nikdo ze Celtiku zatím nekontaktoval.

Kadlec junior působí ve Spartě od loňského ledna a během jedné sezóny si získal pevné místo na levém kraji sparťanské obrany. Nyní se prý ale nabídkami zahraničních klubů nechce rozptylovat.

"Chci se soustředit na konec sezóny ve Spartě. Chceme dobře dohrát ligu a získat domácí pohár, abychom příští rok startovali alespoň v Poháru UEFA. Co bude dál, zatím neřeším," dodal Kadlec.

Sobotní pražské derby si nenechali vedle zástupců Celtiku uniknout ani další pozorovatelé. Dění na hřišti pozorovali z letenské tribuny vyslanci z bundesligového Kolína nad Rýnem a Schalke 04, nizozemského Ajaxu Amsterdam a Alkmaaru, italského Trevisa, anglického Stoke City, francouzského Le Mans a tureckého Manisasporu.

Reklama

Související témata: