Hlavní obsah

Šilhavý se dodatečné gratulace nedočkal. To bychom museli proměňovat šance, povzdechl si po vršovickém derby

Do poslední chvíle čekal, zda snad některý z hráčů nepřispěchá s dodatečnou gratulací k jeho čtvrtečním pětapadesátinám. Jeden jediný gól by slávistickému trenérovi Jaroslavu Šilhavému v sobotním večeru stačil. Nedočkal se... „Přitom po příchodu druhého útočníka jsme šance měli. Pokud jsme ale chtěli tři body, museli bychom je proměnit, což se bohužel nestalo,“ povzdechl si po vršovickém derby, v němž sešívaní pod jeho vedením doma poprvé ztratili, neboť duel skončil remízou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Marně Slavia celý druhý poločas bušila do zformovaných zadních řad Klokanů. Převahu si vytvořila, šance připravila, Barák dokonce trefil tyč, druhou branku ale domácí nepřidali.

„Ani v předchozích domácích zápasech jsme soupeře neválcovali," připomínal trenér Šilhavý, že i výhry nad Karvinou a Slováckem se rodily těžce, i když na ně jeho tým nakonec dosáhl a oba zápasy vyhrál.

„Proti Bohemce se hrálo ve druhé půli jen na jednu bránu. Takhle jsme nezatlačili ani Karvinou, ani Slovácko, hosté však dobře bránili. Nepomohlo, že jsme po změně stran zjednodušili hru, nasadili druhého útočníka a vypracovali si šance, z nichž jsme mohli rozhodnout," povzdechl si nad mizernou produktivitou.

Už v předchozím kole v Jablonci jeho tým trápila, takže i tam přišel po remíze o body. Ve vršovickém derby se příběh opakoval.

„Jenže v Jablonci jsme nepodali dobrý výkon. Jedním z důvodů bylo i to, že v sestavě chyběli Deli a Škoda. Proti Klokanům Škoda nastoupil a hned to bylo znát," připomínal slávistický kouč, jak moc pro jeho tým Škoda znamená.

Po letním transferu Van Kessela se čekalo, že by stejně, ne-li ještě mnohem víc, mohl pro Slavii znamenat i nizozemský legionář. Ten však v Edenu chřadnul, aby nakonec uvadl natolik, že ho trenér poslal z lavičky náhradníků na tribunu. Až proti Klokanům ho zase v závěru zápasu postavil.

„Zatím nechci dělat závěry, protože hrál jen posledních dvacet minut. Z tréninků jsem měl pocit, že by mohl utkání rozhodnout. Nestalo se, ale podal slušný výkon. Byl u míče, dostal se do zakončení, pracoval i dozadu. Vím, jaké kvality má a věřím, že je schopen je na hřišti odevzdat," doufal Šilhavý po vršovickém derby, že se nejdražší letní posila začne probouzet.

Bylo to jedno z mála pozitivních zjištění, které si z duelu s Bohemians odnesl, protože domácí bodová ztráta byla pochopitelně nepříjemná.

„Utkání opravdu napovědělo mnohé o našich rezervách," přiznával domácí trenér, jemuž ani přeskupení sestavy nepomohlo. „Sliboval jsem si od ní výraznější podporu ofenzívy, což se ale nestalo," glosoval účinkování Šventa na levém kraji obrany a přesunutí Bořila doprava.

„Museli jsme se tudíž spokojit jen s bodem, který je pochopitelně ztrátou. Zatím jen dílčí, protože až na konci soutěže se ukáže, jak velké manko bude představovat," netajil Šilhavý, že k pětapadesátým narozeninám čekal gratulaci ovázanou vítěznou mašlí.

Reklama

Související témata: