Hlavní obsah

Rozporuplné pocity měli po derby oba. Jubilant Škoda i jeho reprezentační kouč Koubek

Před zápasem dostal sešívaný dres vyšperkovaný číslicí 200, která mu měla připomenout, že právě tolik utkání už ve Slavii odehrál. Po třinácti minutách vršovického derby oslavil Milan Škoda jubilejní duel parádním gólem. Pátým, jenž v letošní sezóně vstřelil. Jenže dál už nic. Slavia klub ze sousedství, z něhož do Edenu přišel, ani v páté ligové konfrontaci v řadě neporazila a musela se spokojit s remízou. „Je to velká ztráta, potřebovali jsme vyhrát,“ neskrýval Škoda rozčarování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda oslavuje gól na 1:1 během utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Na vedoucí trefu Klokanů sice Milan Škoda v sobotním večeru promptně odpověděl a skóre vršovického derby srovnal, druhou trefu do Budinského sítě ale nepřidal ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů.

„Měli jsme sice velký tlak, ale Bohemka perfektně bránila. Má dobře poskládané mužstvo a trenér Koubek ji dobře vede," připomínal, že organizovanou defenzívu Klokanů bylo těžké překonat.

„Útočili jsme, ale proti zhuštěné soupeřově obraně nám to nešlo. Měli jsme se s vývojem zápasu, který ovlivnil rychlý vedoucí gól soupeře, víc porvat, protože jsme chtěli a měli derby vyhrát," litoval Škoda, že zůstalo jen u jeho vyrovnávací branky.

Klokani mu k ní dopomohli, neboť kapitán Krch mu ponechal čas a prostor, aby se od něho odpoutal a balón parádně trefil.

„Viděl jsem, že gólman nereaguje, ale nečekal jsem, že míč zapadne přesně k tyči," přiznával Škoda. „Super že jsem dal gól a oslavil jím dvoustý zápas ve Slavii, ale vyměnil bych ho raději za výhru. Momentálně sice není důležité, zda jsme v tabulce druzí nebo třetí, ale chtěli jsme mít po derby osmadvacet bodů, což se nepovedlo," litoval nečekané, ale vzhledem ke statistice vršovických derby vlastně už tradiční ztráty.

„Jako trenér reprezentace jsem samozřejmě rád, že se Škoda střelecky chytil, svým hráčům ale tuhle lacinou trefu vyčítám. Měli ho bránit těsněji a hlavně agresivněji," přebíral se v rozporuplných pocitech trenér Klokanů Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: