Hlavní obsah

Na vítězství jsme čekali jako na smilování, kvitoval brankář Ottmar hradecký úspěch

Teplice

Jeho jméno se po prvoligovém zápase fotbalistů Hradce Králové v Teplicích skloňovalo jen v superlativech. Brankář Východočechů Radim Ottmar při některých zákrocích doslova čaroval a zásadní měrou přispěl k vítězství „Votroků“ 1:0. „Už jsme na výhru čekali jako na smilování,“ vystihl úlevu celého hradeckého týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradecký brankář Radim Ottmar během utkání s Libercem.

Článek

Připravoval jste se nějak speciálně právě na duel na půdě Teplic?

Na každý zápas se chystám stejně, ať dostávám góly nebo ne. Domácí si vytvořili řadu šancí, naši obránci měli hodně práce. Musíme se dívat na kvalitu soupeře. Mají vynikající kádr a bylo by divné, kdyby se Tepličtí do vyložených příležitostí nedostávali.

Co bylo klíčovým faktorem pro vývoj utkání?

Jsme týmem, který po zpočátku vyrovnaném zápase potřebuje jít do vedení. Pak to zvládáme. Bylo to tak i při postupu ve druhé lize. V první lize se zápasy těžko otáčejí. V Teplicích jsme dali gól a ve druhé půli těsný náskok udrželi. Odehráli jsme jeden z nejtěžších zápasů na podzim. Nejvíc mi asi zatrnulo při střele nahoru v prvním poločase, nebezpečné byly i nůžky v závěru. To jsem měl štěstí, že jsem na míč dosáhl.

Zastavili jste rozjetého soupeře...

Do zápasu jsme šli s vědomím, že Teplice předtím ve třech kolech získali sedm bodů a vstřelili sedm gólů. Nabírali formu a jsou nepříjemným protivníkem. O to víc si výhry vážíme.

Jaké jsou pocity po triumfu na Stínadlech?

Úžasné. Čekali jsme na vítězství jako na smilování. Říkali jsme si, že není možné, abychom pošesté v řadě prohráli. A že to musíme změnit. Povedlo se, ale euforie není na místě. Snad jsme se pozitivně odrazili k dalšímu zápasu na Slovácku, kam pojedeme s pokorou a touhou dál pracovat na zlepšení.

Těší vás důvěra ze strany trenérů?

Ta je pro gólmana nesmírně důležitá a jsem za ni rád. Chtěl jsem ji splatit a doufám, že se to povedlo.

Vnímáte důležitost tříbodového zisku pro Hradec i s ohledem na to, že celky z nejspodnějších pater tabulky Příbram a Jihlava v tomto kole také vyhrály?

Uvědomovali jsme, že v případě prohry bychom si v kontextu s ostatními výsledky celkově pohoršili. Takhle jsme ale nabrali trošku sebevědomí, které by nám mohlo pomoci. Ale až další zápasy ukáží, jak na tom budeme po podzimu. Chceme všude sbírat body. Teď nás mrzí domácí selhání s Karvinou. Kdybychom ji zdolali a pak uspěli v Teplicích, bylo by to zlaté.

Reklama

Související témata: