Hlavní obsah

Mešanovič zařídil výhru Slavie nad Duklou, Zlín porazil i díky fair play gestu Rosy Jihlavu

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie pod trenérem Jaroslavem Šilhavým stále drží neporazitelnost. Ve 14. kole první fotbalové ligy sešívaní sice prohrávali na Julisce s Duklou, ale Mešanovič vyrovnal a na vítěznou branku přihrál Škodovi. Ve druhém pátečním zápase Zlín zvítězil v Jihlavě 3:1. Vítězný gól vstřelil Hnaníček. Sudí přitom nejdříve odpískali ofsajd, ale domácí Rosa se přiznal, že balón při střele tečoval, proto rozhodčí branku nakonec uznali. Zlín zůstává v tabulce druhý, Slavia si pojistila třetí příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól Milana Škody (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

Dukla šla do zápasu s pětizápasovou šňůrou bez vítězství, v malém pražském derby proti Slavii ale šla jako první do vedení. V samotném závěru první půle Néstor přiťukl míč Čajičovi, který se trefil přesně k tyči.

Do druhé půle poslal kouč Slavie Šilhavý, který na Julisce začal probíhající sezónu, na hřiště Mešanoviče a tento tah se mu vyplatil. Po několika minutách druhé půle se k útočníkovi Bosny a Hercegoviny dostal míč a Mešanovič nezaváhal. O deset minut později se navíc zaskvěl parádní patičkou, kterou vyslal do šance Škodu. Ani reprezentační útočník tváří v tvář gólmanovi Radovi nezazmatkoval a sešívaní šli do vedení.

To už se jim i přes stupňující tlak domácích podařilo udržet, a tak i v desátém zápase pod koučem Šilhavým bodovali. Slavia nad Duklou vyhrála v lize potřinácté v řadě, Dukla prohrála potřetí za sebou.

Zlín otočil zápas v Jihlavě

Zlín nastoupil v základní sestavě i s Harbou, kmenovým hráčem Jihlavy, přestože kvůli tomu musel zaplatit nemalou finanční kompenzaci. Byli to ale domácí, kdo jako první udeřili. Dvořák vypálil po čtvrthodině hry z hranice velkého vápna a míč od tyče zapadnul do brány. Brzy bylo ale srovnáno. Vukadinovič našel volného Diopa, který prázdnou bránu trefil bezpečně.

Vítězný gól vstřelil krátce po začátku druhého poločasu znovu Hnaníček. Jeho branku sudí Ardeleánu kvůli ofsajdu Diopa nejdříve neuznal a musel čelit výtkám hostujících hráčů. Nakonec ale přece jen ukázal ke středovému kruhu; to když se k teči přiznal domácí obránce Rosa. Třetí branku Zlína zařídil Chorvat Jordan, který byl na hřišti ani ne deset minut. Jordan před brankářem Hanušem nezaváhal, míč poslal k přední tyči.

Fotbalová ePojisteni.cz liga, 14. kolo:
Jihlava - Zlín 1:3
Branky: 17. Dvořák - 27. Diop, 53. Hnaníček, 90.+3 Jordan.
Dukla Praha - Slavia Praha 1:2
Branky: 45. Čajič - 53. Mešanovič, 63. Škoda.

Reklama

Související témata: