Hlavní obsah

Nová tradice: Slavia otáčí výsledky po přestávce. Tak to jsem vůbec netušil, byl překvapený Škoda

Celý první poločas to v pátečním večeru na pražské Julisce vypadalo, že Dukla konečně zlomí prokletí ligových konfrontací se Slavií. Vršovického soupeře svým kombinačním fotbalem přehrávala, měla navrch, nakonec těsně před přestávkou i gól dala. Zaslouženě, protože hosté jako by hledali sami sebe. „Nevím, co se s námi dělo, ale ideální to nebylo. A nejhorší byla branka, kterou jsme dostali do šatny. O půli jsme si museli vysvětlit, co je zapotřebí zlepšit,“ nepopíral slávistický útočník Milan Škoda, že o přestávce byla v kabině bouřka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha střílí gól Dukle.

Článek
Fotogalerie

O její intenzitě však nic prozrazovat nechtěl. „Až tak velká zase nebyla. Byli jsme naštvaní všichni a prostě si řekli, že body nesmíme na Julisce nechat," glosoval Škoda proměnu, která se udála se Slavií po změně stran.

Režie malého pražského derby se totiž zásadně změnila, neboť od prvních minut měli navrch hosté. Nasazení Mešanoviče jim pomohlo, změny v rozestavení rovněž. Druhý poločas už patřil jim.

„Vletěli jsme na Duklu, zahrávali pár rohů, rychlý vyrovnávací gól nám hodně pomohl. Dlouhý balon propadl za obranu a Mešanovič ho krásně uklidil do brány, což nás uklidnilo, pochvaloval si Škoda spolupráci s bosenským legionářem.

Škoda neřeší, kdo dal více gólů

„Muris je strašně důležitým hráčem. Když přijde na hřiště, dokáže změnit vývoj zápasu, což zase potvrdil. Nejenže dal gól, ale na druhý mně nahrál. A dokonce patičkou...Nebyla to náhoda, už předtím se o podobnou přihrávku pokoušel, ale obránci míč zblokovali. Na druhý pokus mu to vyšlo, takže jsem byl připravený pálit," popisoval slávistický střelec obrat, o který se za pomoci Šimůnkovy teče postaral. Mimochodem třetím gólem v posledních čtyřech zápasech, takže je momentálně společně s žolíkem Mešanovičem nejlepším slávistickým střelcem.

„Neřeším, kdo z nás dal víc gólů, nejvíc chutná, že vyhráváme. A vyhráli jsme i na Dukle, i když to byl hodně těžký zápas. Chceme figurovat v tabulce pořád nahoře, a proto bylo důležité, že jsme udrželi bezprostřední kontakt s Plzní a Zlínem," pochvaloval si Škoda, že jeho tým neporušil tradici a duel na Julisce opět zvládl.

A co víc, po dvou předchozích remízách se vrátil znovu na vítěznou vlnu, neboť novou tradicí se stává, že protivníky po změně stran přehrává a ve druhých pětačtyřiceti minutách rozhoduje o výsledku.

Po příchodu trenéra Šilhavého totiž čtrnáct ze sedmnácti gólů vstřelila Slavia ve druhém poločase.

„Tak to jsem vůbec netušil a fakt nevím, čím to je. Ale je to jen dobře," byl Škoda překvapen vzpomínanou bilancí.

Reklama

Související témata: