Hlavní obsah

Fotbalové kluby Zlína a Brna zaplatí padesát tisíc za fanoušky

Praha

Disciplinární komise FAČR potrestala prvoligové fotbalové kluby Zlína a Brna pokutou 50 tisíc korun za nesportovní chování diváků při vzájemném ligovém zápase.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbaloví fanoušci. Ilustrační foto.

Článek

Fanoušci Brna ve 13. ligovém kole podle disciplinárky ve Zlíně masivně používali pyrotechniku a poničili zařízení stadionu na Letné. Fastav byl potrestán za nezvládnutou pořadatelskou službu.

Komise zahájila řízení s Duklou a Slavií za výtržnosti fanoušků při malém pražském derby na Julisce. Zabývat se bude i duelem Jablonce s Libercem kvůli vhození předmětu na hřiště.

Disciplinárka zastavila činnost na jedno soutěžní utkání teplickému Michaelu Lüftnerovi a Vladimíru Coufalovi z Liberce, kteří byli v minulém kole vyloučeni. Po čtvrté žluté kartě v sezoně si jednou nezahrají Lukáš Masopust z Jablonce, Eldar Civič ze Slovácka a brněnský Jakub Šural.

Ve druhé lize dostali za stejné provinění zápasový distanc Ivan Cíferský z Táborska, Radek Coufal z Vítkovic, ústecký Jiří Kateřiňák a Filip Hašek z Vlašimi. Jurij Medveděv a Lukáš Provod ze Sokolova vynechají jedno utkání kvůli červeným kartám.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články