Hlavní obsah

Zmrhalův odchod z Edenu? Evergreen, jímž se on sám nezabývá

Praha

Blíží se přestupní termín a Edenem už zase letí zvěsti, že čerstvý reprezentant Jaromír Zmrhal by měl v zimě Slavii opustit. „Já tedy žádné informace o nějakých nabídkách nemám. A ani na ně nemyslím, protože sezóna pokračuje a já se soustřeďuji na její závěr,“ odmítal se Zmrhal po výhře nad Mladou Boleslaví, kterou mimochodem jistil druhým gólem, zabývat spekulacemi o odchodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie střílí gól na 2:0.

Článek
Fotogalerie

Takže neprozradíte, jak je to s vaším odchodem? Opravdu žádné nabídky, nebo to byl váš poslední zápas, který jste sehrál ve slávistickém dresu před domácím publikem?

Skutečně nevím. Přestupní období teprve začne a ke mně se nedoneslo nic o tom, že by nějaké nabídky na můj přestup přišly.

A když se objeví? Nerozmýšlel byste se opustit rozjetou Slavii, která může docela reálně bojovat a uvažovat o titulu?

Líto by mi to nejspíš bylo, ale budu to řešit teprve v momentě, kdy nějaké rozhodnutí přijde.

Z Mladé Boleslavi si vypěstovala Slavia komplex, neboť ji už šest a půl roku neporazila a až nyní jste komplex zlomili. Mysleli jste na mladoboleslavské prokletí vás i vašich předchůdců?

Nic takového jsme v hlavách neměli. Hráli jsme letos naposledy doma a chtěli jsme prostě Boleslavi porazit. I kvůli divákům, kterých přišlo zase hodně.

Nakonec překvapilo, jak jasně a přesvědčivě jste přehráli soupeře, který byl v tabulce dlouho před vámi a jenž aspiruje na pohárové příčky.

Dobrá zpráva, ale je jen na nás, abychom tak pokračovali dál. Abychom makali, hráli od podlahy, dostávali soupeře pod tlak. Když usneme, nebude z našeho rozletu nic.

Rozlet je to skutečně famózní. Sám trenér Šilhavý přiznal, že si nepamatuje, aby mužstvo pod jeho vedením jedenáct ligových zápasů v řadě neprohrálo. Čím vás nakazil? Co se po jeho příchodu změnilo?

Vtlouká nám do hlav, že musíme být odolní a že si máme věřit. Změna v naší psychice, to je ta největší změna.

Asi i proto se vám teď příjemně kouká na tabulku, když jste přeskočili i Zlín a figurujete na druhé příčce...

Ten pohled působí opravdu dobře, ale nesmíme usnout a musíme dál makat. Zvláště, když v posledním letošním střetnutí hrajeme právě ve Zlíně. Jestliže ale podáme takový výkon, jaký jsme předváděli osmdesát minut proti Mladé Boleslavi, mohli bychom v rozletu pokračovat. Všechny naše dosavadní statistiky jsou sice hezké, ale musíme se soustředit na sebe a dřít dál.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články