Hlavní obsah

Bod by byl zlatý, ale nehráli jsme, co jsme chtěli, posteskl si jablonecký Matěj Hanousek

Není každý týden posvícení. To si možná říkají fotbalisté Jablonce po nevydařeném zápase v Teplicích. Jestliže týden předtím zelenobílí po skvělém výkonu skolili v rámci 14. kola nejvyšší soutěže účastníka Evropské ligy a uštědřili Slovanu tři góly, pak na teplických Stínadlech zcela propadli. Uznal to i jablonecký záložník Matěj Hanousek.

Foto: fkjablonec.cz

Matěj Hanousek a Petr Rys (vpravo) pózují s jabloneckým dresem.

Článek

Čím si vysvětlujete dvě diametrálně odlišné vystoupení po sobě?

Chtěli jsme se prezentovat v Teplicích stejně jako proti Liberci, bohužel se to nepovedlo. Když jsme tam jeli, měli jsme v hlavách, že budeme hrát úplně něco jiného, než jsme předvedli.

Nedošlo z vaší strany k menšímu podcenění soupeře?

Vůbec ne, o tom nemůže být ani řeč. Věděli jsme, že se Teplicím doma tolik nedařilo, ale byl za tím i těžký los. Proti nám byli domácí lepší. Tahali jsme za kratší konec provazu. Kdyby to místo 1:0 pro Teplice skončilo 0:0, byl by to pro nás zlatý bod. Ale je škoda, že když už jsme prohráli, tak takovým náhodným gólem. Během zápasu jsme se už málo tlačili dopředu.

Překvapilo vás, že na postu stopera nastoupil v dresu soupeře zrovna teplický kapitán Ljevakovič?

Věděli jsme, že mají při vykartování Lüftnera trošku problém s postem druhého stopera. A jako s jednou z variant jsme počítali, že tam bude hrát Ljevakovič. Nemyslím, že by to pro něj byl velký rozdíl. I když je zvyklý na místo defenzivního záložníka, posun dozadu na stopera není tak zásadní změnou v sestavě. Ljevakovič svou roli asi splnil a nás může mrzet, že jsme v Teplicích nedali gól.

S čím půjdete do pátečního podzimního epilogu proti Hradci Králové?

Musíme se semknout a utkání bezpodmínečně zvládnout.

Reklama