Hlavní obsah

Sivokova hlavička zajistila Spartě vítězství 1:0 v Jihlavě

JIHLAVA

Až hlavička Tomáše Sivoka jedenáct minut před koncem zápasu zajistila fotbalistům pražské Sparty výhru ve středeční dohrávce 19. kola první ligy v Jihlavě. Sparta sice na hřišti posledního týmu tabulky nepředvedla oslnivý výkon, ale po vítězství v minulém kole v Olomouci získala i ve druhém utkání za sebou na půdě soupeře tři body.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský Libor Došek (vlevo) bojuje o míč s Kopicem z Jihlavy.

Článek

Zdecimovaná sestava posledního celku ligy hrála vyrovnanou partii s letenským favoritem, jemuž tři body zajistila Sivokova trefa po Šimákově rohu ve druhé půli. "Těžko se tu tvoří. Soupeř nedostává góly, obranu má dobře zorganizovanou, bylo to těžké," hodnotil dobývání jihlavské brány kouč Sparty Stanislav Griga v bitvě, která se odehrála až napotřetí, kvůli potížím s terénem. I včera měl daleko k fotbalovému ideálu.

Už v úvodu domácí Pacholík pospíchal na Blažka. A skončil na zemi. "Gólman mě zasáhl, ale je to na rozhodčím ," krčil rameny Michal Pacholík. "Penalta? Určitě ne," reagoval Griga. Vedle sparťanského brány pak skončila Pernišova rána z úhlu. V 17. minutě Svoboda překopl Řepku, ale Pernišovi v nadějné pozici míč uskočil.

Na druhé straně v největší šanci poločasu nehlídaný Zabavník pálil zblízka do Rzeszota. Sparta i po pauze vedla dlouhé minuty marný boj s dobře bránícím soupeřem, terénem i vlastní bezradností. "Soupeř dlouho vyhrával souboje a o těch to dnes bylo, ve druhé půli to už ale bylo z naší strany lepší," soudil Griga.

Ale až v 79. minutě Sivok u přední tyče prodloužil do sítě Šimákův roh. "Jsem zklamaný. Měli jsme na to, abychom bodovali, zvládali jsme to takticky. S výkonem jsem spokojen, jen s výsledkem ne," posteskl si domácí trenér Karel Večeřa a přiznal, že se v úvodu lekl trendu sudího a střídal Pacholíka, který záhy dostal žlutou kartu. "Bál jsem se, ale jinak se k rozhodčímu vyjadřovat nebudu," podotkl Večeřa. "Chtěli jsme tři body, hráli jsme na ně, ale nemáme nic," dodal jihlavský obránce Milan Kopic.

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:1 (0:0).
Branka: 79. Sivok. Rozhodčí: Královec - Chytil, Wilczek. ŽK: Pacholík, Liška, Šourek (všichni Jihlava). Diváci: 2100 (vyprodáno).
Jihlava: Rzeszoto - Šourek, Vojtíšek, Michal Kadlec II, Kopic - Veselý, Svoboda, Pacholík (32. Malínek), Liška - Peška (61. Kaplan), Perniš (82. Vácha). Trenér: Večeřa.
Sparta: Blažek - Zabavník, Drobný, Řepka, Michal Kadlec I - Kisel, Sivok, Šimák (90. Kóňa) - Lustrinelli (82. Matušovič), Došek, Pospěch (46. Poláček). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: