Hlavní obsah

Řepka nadával, po výhře Sparty se omlouval

JIHLAVA

Lopotně dobývali fotbalisté Sparty Vysočinu. Slátaná sestava Jihlavy statečně odolávala favoritovi z Letné až do 79. minuty, kdy rozhodující úder dohrávky 19. ligového kola zasadil poslednímu týmu soutěže po rohovém kopu Tomáš Sivok.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Lustrinelli proniká kolem jihlavského Šourka.

Článek

"Hra se nám nedařila. Domácí nás překvapili. Takové zápasy se hrávají ne vždy s vítězným koncem. O to víc těší, že vyšla standardka," liboval si Sivok, který gólem pomstil nadávky domácích fandů a Spartu přiblížil možnosti, že se do pohárů může dostat i z ligové soutěže.

Přiznal, že v šatně se o půli rozohnil trenér Stanislav Griga. "Dal nám za uši, pak to šlo," tvrdil kapitán Sparty, kterou v úvodu jakoby skolila jarní únava nebo se lekla terénu či nevábného staveniště s bagrem za jednou z branek.

Rozčiloval se i kouč Jihlavy Karel Večeřa nad některými výroky sudího Královce. "Vyhoď ho, kreténa," radil velmi halasně, ale neúspěšně, sparťanský zadák Tomáš Řepka rozhodčímu, aby trenéra domácích vykázal na tribunu.

"Mrzí mě to od takového hráče," divil se Řepkovu výlevu s nadávkou Večeřa. "Já jsem vám něco řekl, tak se teda omlouvám," přišel s podanou rukou po zápase rozpačitě Řepka vyslaný ze své kabiny. "Když nevíš za co, tak se neomlouvej," reagoval Večeřa, ale ruku přijal. "Hráč by tohle říct neměl," pravil stroze Griga.

Reklama

Související témata: