Hlavní obsah

Bohemka je pro Plzeň horkou půdou. Viktoriáni přesto pasou po dalším trháku

Plzeň

S jídlem roste chuť. Fotbalisté Plzně jsou v lize již 11 kol neporaženi, z toho devětkrát vyhráli. Proto v polovině soutěže vedou tabulku o čtyři body před Slavií. V podzimní derniéře však čeká Viktorii velká zkouška. Nastoupí na Bohemians, na jejichž hřišti vyhrála jediné z posledních pěti vzájemných utkání. Zápas se hraje v sobotu od 19:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Lukáš Hejda z Plzně.

Článek

Titul půlmistra mají v kapse, k zimnímu spánku se však hodlají uložit s co největším náskokem. Fotbalisté Plzně tím pádem musejí zlomit nechuť k Ďolíčku.

„Na Bohemku jedeme pro výhru. Jsme na prvním místě, takže nic jiného než vítězství pro nás nepřipadá v úvahu. Čeká nás ale těžký zápas, jako vždycky v Ďolíčku. Já jsem na Bohemce odehrál spoustu zápasů a Klokani byli pokaždé nepříjemnými soupeři. Věřím ale, že utkání zvládneme," ujišťuje na klubovém webu kapitán Roman Hubník.

V Ďolíčku ještě minulou sezónu trénoval současný plzeňský kouč Roman Pivarník. A viktoriáni tam v minulosti často přicházeli o body.

„Každý má nějaké týmy, proti kterým se mu hraje špatně. Bohemka hraje ve specifickém prostředí, kde se žádnému týmu nemůže hrát dobře. My se s tím ale musíme vyrovnat a přivézt tři body," opakuje kapitán.

Aspoň jeden z pronásledovatelů ztratí

Mužstvo v závěru podzimu bojuje i s únavou. Ve čtvrtek ještě uzavře pohárový podzim domácím duelem s Austrií Vídeň.

„Měl jsem nějaké zdravotní potíže, po kterých se dávám do kupy. Čekají nás dva závěrečné zápasy, které chceme zvládnout," avizuje odhodlaně Hubník. „Síly nám stále zbývají. Podzim se blíží ke konci, takže ze sebe chceme vydat všechno," přidává se další stoper Lukáš Hejda.

„Na Bohemce na nás nečeká nic jednoduchého. Diváci určitě poženou domácí tým dopředu, klokani tady hrají lépe než na venkovních hřištích. Věřím ale, že se průběh zápasu bude odvíjet od našeho výkonu," doufá Hejda.

Plzeňáci mají v dobré paměti první vzájemný duel, který na začátku sezóny skončil nerozhodně 1:1.

„Nejsme uspokojení, že přezimujeme na prvním místě. Chceme mít na jaře co největší náskok a víme, že Slavia hraje ve Zlíně, takže jeden z nich určitě ztratí," poukazuje Hejda.

Reklama

Související témata: