Hlavní obsah

Plzeň v Ďolíčku nehraje. Sparta zdolala Teplice, Jihlava si poradila s Libercem, Brno urvalo aspoň bod

Praha
Aktualizováno

Čtyři zápasy měl nabízet sobotní program 16. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy. Sparta zdolala Teplice 2:1. Souběžně se hrála také utkání Jihlava - Liberec (1:0) a Brno - Karviná (1:1). Bohemians večer ovšem nehrají proti vedoucí Plzni, duel byl odložen pro nezpůsobilý terén. Podle sudího Příhody se na hrací plochu nechtělo ani jednomu z týmů, sám zmrzlý terén neuznal jako vhodný pro hru. Je otázkou, nakolik bylo funkční předepsané vyhřívání trávníku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Maskot Bohemians 1905 na stadiónu v Ďolíčku po odložení utkání mezi pražským klubem a Plzní kvůli namrzlému trávníku.

Článek
Fotogalerie

Výrazně oslabené Spartě docházejí síly, ale v závěrečném duelu ligového podzimu  nepřipustila další ztrátu. Na druhou Slavii ztrácí tři a na vedoucí Plzeň čtyři body. Tepličtí v závěru korigovali, ale nakonec nemohli pomýšlet na to, že by se na šestém místě přiblížili celkům před sebou.

Zbrojovka se nepohne z třetí pozice od konce, doma s Karvinou urvala jen remízu gólem Vraštila v nastavení. Brno tak z posledních 12 utkání v lize porazilo jen Jablonec. V posledních sedmi kolech nezvítězilo.

Předposlední Jihlavě bylo už před zápasem s Libercem jasné, že přezimuje na některé ze sestupových příček. Výhra - teprve druhá v sezóně - však Bílkovu týmu dodává pořádný kus naděje do zimní přípravy. Ztrácí dva body na nesestupové příčky. Vysočina přitom do dneška porazila Slovan jen v jediném z 11 vzájemných ligových zápasů.

Mistrovská Plzeň přezimuje v čele tabulky i přesto, že ve Vršovicích dnes zápas pikantní pro trenéry obou týmů nehraje. Kouč Pivarník před Plzní vedl Bohemians, kouč Klokanů Koubek zase trénoval Viktorii. Kdy se střetnou, je nejasné.

Program 16. kola
Pátek
Jablonec - Hradec Králové odloženo
Zlín - Slavia 0:4
Sobota
Sparta - Teplice 2:1
Branky: 37. Kadlec, 57. Lafata - 89. Vaněček
Jihlava - Liberec 1:0
Branka: 12. Hronek.
Brno - Karviná 1:1
Branky: 90.+2 Vraštil - 47. Šisler
Bohemians 1905 - Plzeň odloženo
Neděle
13:30 Dukla - Slovácko
15:00 Ml. Boleslav - Příbram

Reklama