Hlavní obsah

Hřiště bylo jako beton, vysvětloval rozhodčí Příhoda, proč se duel lídra s Bohemians nehrál

Praha
Aktualizováno

Nezpůsobilý terén, hrát se nebude! Tak vyhodnotil hlavní rozhodčí Radek Příhoda stav hrací plochy na stadiónu Bohemians 1905, kde se v sobotu v 19.45 hodin mělo uskutečnit utkání 16. kola nejvyšší soutěže domácích borců s Viktorií Plzeň. Náhradní termín duelu bude teprve určen.

Zrušený zápasVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Hned jak jsem vlezl na trávník, věděl jsem, že hřiště není způsobilé. Povrch byl nebezpečný. Při angažmá v Rusku jsme hráli v horších mrazech, ale tam vždy bylo zapnuté vyhřívání. Netuším však, jak to bylo na Bohemce," prohlásil kapitán Plzně Roman Hubník, když opouštěl areál stadiónu u Botiče.

„Jsme přesvědčeni, že vyhřívání hrací plochy nebylo zapnuté včas, aby byl trávník způsobilý ke hře. I proto souhlasíme s rozhodnutím hlavního rozhodčího," tlumočil oficiální stanovisku Západočechů Václav Hanzlík, tiskový mluvčí Plzně.

Hlavní rozhodčí zápasu Radek Příhoda přiznával, že ještě po příjezdu k zápasu stav trávníku tak zle neviděl. „Na stadión jsme dorazili dvě hodiny před utkáním. Provedl jsem kontrolu hrací plochy. Bylo to na hraně," popisoval s odstupem Příhoda, jak se rodil verdikt o odložení duelu.

„S přibývajícím časem a klesající teplotou se stav hrací plochy zhoršoval. Zejména v pokutových územích a ve středu plochy. Hráči obou týmů říkali, že trávník je jako beton. Hrozilo zranění, průběh utkání by byl neregulérní. Proto jsme patnáct minut před výkopem rozhodli o odložení," vysvětlil Příhoda. „Co se týče skupiny rozhodčích a delegátů, byla jednoznačná shoda duel nehrát," pronesl Příhoda.

„Za třináct let kariéry jsem podobné rozhodování zažil několikrát. Ale ten, kdo je zodpovědný za zdraví hráčů, jsem v dané situaci já," krčil rameny Příhoda a nechtěl se pouštět do spekulací, zda domácí klub udělal pro uskutečnění duelu vše. „Nepřísluší mi soudit, zda bylo uděláno sto procent pro přípravu plochy. My jsme rozhodli podle aktuální situace."

Předseda představenstva Bohemians 1905 Dariusz Jakubowicz odmítal, že jeho podřízení chybovali při přípravě plochy. „Ve čtvrtek byla určitá předpověď, která se v pátek během dopoledne prudce změnila. Vyhřívání je v podobě teplé vody, nejde o zázrak, jenž rychle překoná minusové teploty. V týdnu nebyl důvod něco posilovat, aby to šlo natvrdo. Dvanáct centimetrů pod zemí jsou čidla, kde je teplota vysoká," vysvětloval Jakubowicz.

„Na přání televize byl výkop stanoven na osmou hodinu večerní, byť jsme upozorňovali, že začátek není vhodný. Terén byl podle mého názoru tvrdý, nikoliv nezpůsobilý. Viděl jsem několikrát trávník v horším stavu a hrálo se. Trávník prostě odpovídal datu v kalendáři. My jsme moc chtěli hrát, Plzeň moc nechtěla hrát. Netajili, že se bojí o zdravotní stav hráčů před čtvrtečním zápasem Evropské ligy," prohlásil Jakubowicz. „Odmítáme tvrzení, že jsme nechtěli hrát," reagoval Hanzlík za Západočechy.

„Zklamání v našem týmu je veliké, protože jsme se týden na zápas chystali. Po příjezdu k utkání zaznělo, že se hrát bude. Absolvovali jsme rozcvičku, pak přišel ale verdikt o odložení. Mně se nezdálo, že se stav plochy zhoršoval," krčil rameny kapitán Bohemians 1905 Daniel Krch.

„Sudí každopádně rozhodl, že plocha není regulérní. Nebylo to podle mého tak, že se hrát nedalo. Určitě bylo hřiště tvrdší, ale s ohledem na klimatické podmínky bylo v normě," byl přesvědčený Krch.

Reklama

Související témata: