Hlavní obsah

Slovácko remizovalo s oslabenou Slavií, šancí bylo poskrovnu

V úvodním utkání 26. kola první fotbalové ligy v sobotu hráči Slovácka remizovali se Slavií Praha 0:0. V pouze průměrném duelu si žádný z týmů za celý zápas nedokázal vytvořit vyloženou šanci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slovácko remizovalo se Slavií 0:0. - archivní foto.

Článek

K řadě absencí v mužstvu Slavie se přidal i obránce Dosoudil, který se zranil při dopoledním rozcvičení. I proto se v sestavě Pražanů objevili dva hráči juniorky Studík a Eliáš, který si v Uherském Hradišti odbyl ligovou premiéru. Hosté tak ve středu obrany představili zbrusu novou dvojici Studík - Aračič.

Do první velké šance se dostali domácí: po Róthově centru vrátil míč do vápna Petržela a Lička vypálil z voleje z deseti metrů jen těsně nad břevno Vorlovy branky. Na druhé straně doskákal po rohu míč z Eliášovy nohy až před Drobisze, který situaci zachránil.

Diváci na šance čekali marně

Hrálo se však většinou jen mezi oběma šestnáctkami a diváci na další šance marně čekali. Až v poslední minutě poločasu Studík špatně odhlavičkoval, míč se dostal k Poláchovi, ale jeho tvrdá střela mířila těsně vedle branky.

Po změně stran začali aktivněji domácí fotbalisté, ale do zakončení je nově složená obrana Slavie nepustila, s vysokými centrovanými míči si zase bez problémů poradil gólman Vorel. Na druhé straně v 55. minutě Fořt prodloužil přihrávku na Vlčka, který přehodil brankáře Drobisze, ale spolu s ním i břevno.

Trenéři obou mužstev se snažili hru oživit změnami v sestavě, ale kýžený výsledek v podobě vítězného gólu to nepřineslo. Nejblíže k němu měl třináct minut před koncem debutant Eliáš, avšak jeho hlavička po Jarolímově centru zamířila těsně vedle tyče domácí branky.

Stanislav Levý, trenér Slovácka: "Viděli jsme minimum šancí, remíza je zasloužená."

Karel Jarolím, trenér Slavie: "Slovácko má doma svojí sílu, my jsme hráli v hodně improvizované sestavě. V dané situaci jsme s bodem spokojení.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Lysoněk - Janda, Piták, Holeňák. Diváci: 5142.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Rajnoch, Šuškavčevič, Lysoněk - Petržela, Lička, Polách (74. Švejnoha), Róth - Ivana (60. Malcharek), Sowunmi (40. Obal). Trenér: Levý.
Slavia: Vorel - Holeňák, Studík, Aračič, Hubáček - Piták (87. Černý), L. Jarolím, Eliáš (90. Hercegfalvi), Janda - Vlček, Fořt (76. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: