Hlavní obsah

OKD s podporou Karviné definitivně končí. Partnera stále hledáme, říká Wolf

Karviná

Dny, po které má karvinský fotbalový klub generálního partnera, pomalu končí. Firma OKD k 31. prosinci v městském fotbalovém klubu definitivně skončí a od Nového roku si budou muset lidé ve vedení ligového nováčka poradit bez peněz od těžařů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

„Samozřejmě, že to bude mít na chod klubu určitý vliv, ale máme to spočítáno tak, abychom ligu mohli dohrát. Mezitím se pokusíme najít nového generálního partnera. Nicméně přiznávám, že to v tomto regionu není snadné. Jsou tady převážně nadnárodní firmy, které kapitál odvádějí jinam a o podporu sportu příliš zájem nemají," řekl předseda dozorčí rady MFK Karviná Jan Wolf. „Ale už na začátku sezóny jsem řekl, že ji určitě dohrajeme a to chci splnit. Co bude dál, uvidíme. Jednání probíhají a jsem optimista. Věřím, že generálního partnera najdeme," uvedl Wolf.

Karviná je po šestnácti odehraných kolech s 21 body na lichotivém sedmém místě, šance soutěž zachránit je proto reálnější, než v létě v klubu vůbec doufali. I to by podle Wolfa mohlo pomoct. „Dnes, když se ve sportovních kruzích mluví o Karviné, tak se mluví o fotbalu a o novém stadiónu. Věřím proto, že se najdou manažeři, kteří budou chtít spojit své jméno s naším klubem," prohlásil Wolf.

A kdyby se to v následujícím půlroce přece jen nepodařilo? „Jsem tady známý jako takový strejda Skrblík, který myslí na horší časy. Už od roku 2014 jsem byl přesvědčený, že postoupíme do první ligy a proto se nám podařilo finanční prostředky ušetřit. Proto věřím, že pokud ligu udržíme, tak ji budeme moct hrát i v příští sezóně. Ale stále u nás bude platit to, co už jsem jednou řekl. Když na ligu mít nebudeme, tak to raději zabalíme a budeme hrát krajský přebor. Nikomu nic nedlužíme a nedokážu si představit, že by se to mělo změnit. Nechci hráčům něco slibovat a pak se čtyři měsíce vyhýbat stadiónu, aby mě neviděli," deklaroval Wolf.

Reklama

Související témata:
OKD