Hlavní obsah

Liberečtí už mají ligový trůn na dohled

LIBEREC

Mistrovská koruna se blíží k Ještědu. Fotbalistům Liberce chybí čtyři kola před koncem nejvyšší soutěže pouhé 4 body k zisku titulu. Lopotnou práci odvedli v sobotním duelu s houževnatým sokem z Příbrami, ale hlavní cíl v podobě tříbodového zisku splnili. A stačila jim na to jediná střela na branku.

Článek

"Prokázali jsme stoprocentní úspěšnost v produktivitě, což je skvělé. Ale říkám to v nadsázce. Víme, že máme velké rezervy v zakončení. Zabýváme se tím na tréninku i při taktické poradě, ale realita na hřišti je někdy jiná," přemítal liberecký trenér Vítězslav Lavička.

Domácí tušili, že Příbram nebude snadným soupeřem, přestože nepřijela v kompletním složení. "Po většinu zápasu byla lepší. Jsem si vědom, že náš výkon nebyl vinou řady nepřesností v pořádku," uznal kouč lídra tabulky.

A prozradil, že jeho svěřenci šli do utkání se záměrem vsadit na aktivitu a agresivitu a brzy vstřelit gól. "Vývoj jsme měli komplikovanější o to, že jsme během prvního poločasu ztratili dva zraněné hráče, a po přestávce navíc přišlo vyloučení Pospěcha. Od tohoto momentu jsem viděl ještě větší semknutost hráčů. S vypětím všech sil a podporou domácího publika jsme to nakonec dokázali uhrát," pokračoval trenér.

Pospěch: Zásah loktem tam nebyl

V liberecké sestavě překvapilo zařazení tvořivého záložníka Hodúra na levou stranu středové řady. "Byla to cílená změna v organizaci hry, ale Ivan se stejně po dvaceti minutách zranil a museli jsme na to zareagovat příchodem Ančice," pokrčil rameny kouč.

Liberecký útočník Zbyněk Pospěch výrazně zasáhl do dění na hřišti v posledních třech zápasech Slovanu. Proti Teplicím a v Plzni svými góly obstaral remízové výsledky 1:1, bitvu s Příbramí nedohrál kvůli vyloučení.

"Šel jsem do hlavičkového souboje s Buryánem a takových střetů tam bylo už v prvním poločase deset. Žádný loket, žádný úmysl z mojí strany. Rozhodčí to nepochopitelně posoudil červenou kartou, čímž nás oslabil. Kabina za mnou stojí a vím, že jsem nic neudělal. Jsem rád, že to kluci zvládli a Příbram odjela s prázdnou," vykládal důrazný forvard.

Věří v podmínku

Obává se Pospěch absence v příštím kole na Slavii? "Pamatuji si, že Dosoudil ze Slavie dostal proti Spartě také červenou kartu bez předchozí žluté a vyfasoval jen podmínku. Od disciplinární komise čekám stejný verdikt. Věřím, že si proti Slavii zahraji," mínil liberecký útočník.

Vyhlídky na titul vidí optimisticky. "Čtyři kola před koncem máme vše ve svých rukou. Chceme rozhodnout co nejdříve. A pokud vyhrajeme zbývající dva domácí zápasy s Mostem a Mladou Boleslaví, nebude co řešit," dodal Pospěch. Příbram v Liberci srdnatě bojovala.

"Kromě obdržené branky nemám hráčům co vytknout. Nepřijeli jsme pouze bránit, ale chtěli jsme hrát útočně a celý zápas se nám to dařilo," povídal trenér Pavel Tobiáš a pogratuloval soupeři k vítězství. "A mám takový pocit, že Libereckým mohu blahopřát i k zisku titulu, přestože se přesvědčují, že poslední kroky jsou opravdu těžké," dodal příbramský kouč.

Reklama

Související témata: