Hlavní obsah

Kalvoda končí v Boleslavi. Nahradí ho reprezentační kouč mladíků Svědík

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupí do jarní fáze nejvyšší soutěže s novým trenérem. Po vzájemné dohodě skončil na lavičce pátého týmu ePojisteni.cz ligy Leoš Kalvoda. Místo něj vedení klubu angažovalo kouče reprezentace do 20 let Martina Svědíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Svědík na archivním snímku.

Článek

„Trenéru Leoši Kalvodovi, který v Mladé Boleslavi skončil vzájemnou dohodou po výsledkově nevydařeném závěru podzimní sezóny, děkujeme za odvedenou práci v náročném období," konstatoval ředitel mladoboleslavského klubu Michael Doležal.

Středočeši v lize naposledy zvítězili na konci října, od té doby v pěti střetnutích pouze dvakrát remizovali a třikrát prohráli. Tato špatná série zlomila Kalvodovi vaz. Osmapadesátiletý stratég vedl Mageru a spol. od srpna, když nahradil Karla Jarolíma, jenž odešel k národnímu týmu.

„S trenérem Kalvodou se rozcházíme v dobrém, naše pozice jsme si vzájemně vyjasnili na osobním setkání," doplnil Doležal.

Místo zkušeného lodivoda přichází někdejší trenér Baníku Ostrava či asistent Dušana Uhrina v běloruském Minsku Martin Svědík. „Příchod trenéra Svědíka na boleslavskou lavičku není velkým překvapením, ale naopak logickým krokem. O jeho angažování jsme měli zájem již v létě, kdy se definitivně potvrdil odchod Karla Jarolíma k reprezentaci, ale tehdy jej vedení Fotbalové asociace České republiky neuvolnilo. Když jsme se nyní s trenérem Kalvodou dohodli na ukončení spolupráce, jako prvního jsme oslovili právě jeho. Jsem velice rád, že tentokrát vedení FAČR zájmu Mladé Boleslavi vyšlo vstříc," pravil pro stránky Mladé Boleslavi prezident klubu Josef Dufek.

"Jsem vedení FAČR vděčný za možnost vést reprezentační výběry naší země. Byla to obrovská čest a zároveň práce, která mě po všech stránkách obohatila a rozšířila moje obzory. Nabídka z Mladé Boleslavi však byla velmi zajímavá a po delším zvažování jsem se rozhodl pro návrat do klubového prostředí. Vím, že bych si vyčítal, pokud bych tuto výzvu nevyslyšel," prohlásil Svědík.

"Martin za rok a půl u národních týmů odvedl kus dobré práce. Pokud renomovaný klub, jakým je Mladá Boleslav, projeví zájem o našeho trenéra, musí to on samotný i my brát jako vyznamenání," řekl vedoucí sportovně-technického oddělení FAČR Michal Prokeš, který nyní bude za Svědíka hledat náhradu.

Reklama

Související témata: