Hlavní obsah

Podzimní mistr hlásí první posilu. Plzni se upsal slovinský reprezentant

Praha

Erik Janža. To je jméno první zimní posily fotbalové Plzně. Třiadvacetiletý slovinský obránce přichází z NK Maribor, s Viktorií uzavřel 4,5letý kontrakt. Západočeši jej sledovali delší čas, v pondělí odpoledne došlo k definitivní dohodě.

Foto: Profimedia.cz

Erik Janža na archivním snímku v dresu Mariboru.

Článek

„Po celý podzim jsme jej pečlivě sledovali, několikrát jsme se byli osobně podívat na zápase. Erik je stabilním členem základní sestavy Mariboru a jsme přesvědčeni, že pro nás bude velkým přínosem," citoval klubový web generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka.

Janža nastupoval pravidelně za mládežnické reprezentační výběry, na svém kontě má i jeden start v A-týmu Slovinska. „Jde o velmi perspektivního hráče," doplnil Šádek na adresu levého obránce, který se bude hlásit trenérovi Romanu Pivarníkovi na startu zimní přípravy.

„Jsem šťastný, že se podařilo domluvit můj přestup do Plzně. Jde o velký tým, který pravidelně hraje evropské poháry a má v Evropě zvuk," řekl po podpisu smlouvy Janža. „Jsem rád, že jsem dostal od klubu důvěru k vyřízení celého transferu. Erik je hráč, který Viktorce pomůže, bude kvalitní posilou," dodal hráčský agent Pavel Zíka. Přestupovou částku se kluby rozhodly nezveřejňovat.

Kouč Pivarník po podzimní části prohlásil, že by rád přivítal dva až tři nové hráče. Druhou posilou Západočechů by mohl být liberecký univerzál Jan Sýkora, o kterého však usiluje také Slavia. Naopak v Doosan Aréně už skončilo hostování záložníka Ergyse Kaceho, albánský reprezentant se po půl roce vrací do řeckého PAOKu Soluň. Spekuluje se také o odchodu slovenského útočníka Michala Ďuriše, podle slovenských médií se o něj zajímají Legia Varšava a Maccabi Tel Aviv.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články