Hlavní obsah

NEPOUŽÍVAT, TUPLÁK!!!! !Jarolím odvolal kvůli Járovi Slavii

Fotbalisté Slovanu Liberec zvítězili na hřišti Slavie Praha 3:1 a k jistotě mistrovského titulu jim stačí ve třech zbývajících kolech získat bod. Slavit mohou dokonce už ve čtvrtek, pokud Mladá Boleslav neporazí Spartu. Dnešní zápas na Strahově byl na více než dvacet minut přerušen, když domácí odešli do kabin na protest proti způsobu, jakým rozhodčí Jaroslav Jára zápas řídil.

Článek

Trenér Karel Jarolím se nemohl smířit s tím, že sudí v rozpětí tří minut vyloučil dva hráče, a v 68. minutě své mužstvo za stavu 2:1 pro hosty z trávníku odvolal. Přetrvávající nejistotu a hrozbu kontumace slávisté ukončili návratem na trávník, ale v dvojnásobném oslabení se jim vyrovnat nepodařilo. Naopak Abrahám těsně před koncem výhru hostí zpečetil.

Trenér hostí Vítězslav Lavička postavil opatrnou sestavu s pěti záložníky a jediným útočníkem Dortem. Naopak jeho protějšek Jarolím, který se musel obejít bez několika zraněných opor včetně kapitána Pitáka. Přesto domácí začali bez respektu a již v šesté minutě střela po zemi Maďara Hercegfalviho šla těsně vedle. Po čtvrthodině už domácí diváci jásali. Vlček na pravé straně doběhl dlouhý míč, přízemním centrem našel nabíhajícího Jandu a ten z voleje otevřel svým premiérovým ligovým gólem skóre zápasu.

Ve 31. minutě měla Slavia velké štěstí. Jarolím při odkopu trefil Bílka a a míč skončil na tyči jen díky skvělému zákroku brankáře Vorla. Vedoucí mužstvo ligové tabulky přidalo, po centru Dorta hlavičkoval Matula, Vorel však podruhé v krátké době bravurně zachránil a vytěsnil střelu nad břevno.

Liberec začal druhý poločas od podlahy

Hostům vyšel vstup do druhého poločasu. V 53. minutě poslal Pudil centr do šestnáctky a Papoušek hlavou vyrovnal. Pak Slavii rozzlobil rozhodčí Jára, když během deseti minut ukázal dvě žluté Aračičovi, poté po souboji Krajčíka s Blažkem odpískal penaltu a domácího obránce vyloučil. Penaltu Zápotočný s jistotou proměnil a domácí po chvíli odešli z trávníku.

Co je přimělo k návratu na hřiště zatím není jasné, ale po dvaceti minutách se mohl zápas dohrát. Rozhodčí stačil vyloučit ještě hostujícího Bílka a v 90. minutě se ještě jednou změnilo i skóre. Ančič prošel do otevřené obrany a Abrahám stanovil konečné výsledek. Zápas bude mít nepochybně ještě dohru u zeleného stolu, ale na třech bodech pro Liberec se nic nezmění.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:3 (1:0)
Branky: 16. Janda - 54. Papoušek, 61. Zápotočný z pen, 90.+1 Abrahám. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Lhoták. ŽK: Aračič, Jarolím, Dosoudil - Bílek, Zápotočný. ČK: 58. Aračič, 60. Krajčík - 77. Bílek. Diváci: 4063.
Slavia: Vorel - Krajčík, Aračič, Studík, Hubáček - Hercegfalvi, L. Jarolím, Eliáš (79. Kratochvíl), Janda (46. Švento) - Vlček, Fořt (62. Dosoudil). Trenér: K. Jarolím.
Slovan Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Matula (46. Blažek), Bílek, Abrahám, Papoušek, Pudil (88. Ančic) - Dort (83. Hochmeister). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: