Hlavní obsah

Slavii čeká za opuštění hřiště disciplinární řízení

Fotbalisté pražské Slavie ztratili ve středu body v utkání se Slovanem Liberec, ale utkání může pro ně mít ještě další negativní důsledky. Odchodem týmu ze hřiště na protest proti výkonu rozhodčího se bude už ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Rozhodčí Jaroslav Jára vylučuje slávistu Mateje Krajčíka (druhý zleva) během utkání proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Její předseda Alexander Károlyi předběžně označil jednání Slavie za svévolné opuštění hřiště. "Za to nese spoluodpovědnost klub, trenér, vedoucí mužstva a kapitán," řekl předseda komise. Před tím, než si prostuduje zápisy z utkání a vyslechne zástupce klubu, delegáta a rozhodčího, však nechce nic předjímat.

Při svévolném opuštění hřiště hovoří sazebník disciplinárního řádu o důtce, nebo pokutě, ale komise může rozhodnout i o dalších opatřeních.

Hráči Slavie odešli za hřiště v 68. minutě za stavu 2:1 pro hosty. Stalo se tak krátce poté, co rozhodčí Jaroslav Jára vyloučil domácím dva hráče a nařídil proti nim penaltu.

"Chtěli jsme poukázat hlavně na to, co se na trávníku dělo, a byl bych moc rád, kdyby to mělo nějaký smysl," řekl Jarolím. Dodal, že fakticky hráče odvolal on, ale udělal to po komunikaci s vedením mužstva. "Nemám problém prohrát zápas, v první řadě se snažím hledat chyby v nás," odmítl podezírání, že Slavia trpí pocitem ukřivděnosti.

Po dvaceti minutách se fotbalisté obou týmů vrátili na trávník a souboj dohráli. "V kabině se zklidnily emoce. Oba kapitáni se sešli s rozhodčím a dohodli se na pokračování. Byli jsme si vědomi možných následků, a proto jsme se rozhodli zápas nakonec dohrát," vysvětlil trenér Slavie a dodal, že ani zpětně takový krok nepovažuje za chybu.

Tiskový mluvčí klubu Alexander Kliment oznámil, že Slavia podá oficiální stížnost na rozhodčího. Slavia si na výkony sudích stěžuje opakovaně, až dosud nejvíc po prohraném derby se Spartou, ale tak radikální forma protestu, jakým je odchod ze hřiště, je velmi neobvyklá. Hráči po utkání neposkytovali žádné rozhovory. Ve čtvrtek prý klub zveřejní oficiální stanovisko.

Reklama

Související témata: