Hlavní obsah

Norský obránce Flo je třetí zimní posilou fotbalové Slavie

Praha

Fotbalová Slavia získala třetí zimní posilu. Z norského Molde přichází do pražského klubu levý obránce Per-Egil Flo, s nímž dnes sešívaní podepsali smlouvu do konce června 2019. Druhý tým prvoligové tabulky o tom informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Sport.cz

Nová slávistická akvizice, norský obránce Per-Egil Flo.

Článek

"Během podzimní části jsme systematicky levé obránce skautovali, procházeli jsme naši ligu i zahraničí. Sledovali jsme i hráče, kteří už do české ligy zamířili," uvedl generální ředitel Slavie Martin Krob.

"Rozhodli jsme se pro Floa a věříme, že jsme vybrali tu nejvyšší kvalitu. O hráče měla zájem řada klubů z celé Evropy, takže jsme rádi, že bude nakonec působit v Edenu," doplnil Krob.

Sedmadvacetiletý Flo dosud v profesionální kariéře působil pouze v Norsku. Nejprve hrával za Sogndal a v létě 2013 přestoupil do Molde, s nímž v roce 2014 získal mistrovský titul. Před dvěma lety si rovněž připsal dosavadní čtyři starty za norský reprezentační A-tým. Flo v Molde nastoupil do 78 utkání, v nichž si připsal 21 asistencí a šest branek.

"Jsem nesmírně rád, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Věřím, že budeme úspěšní jako tým. Slavia je velký klub s velkou historií, a i když jsem měl jiné nabídky, vybral jsem si Slavii. Věřím, že to bude dobré spojení," uvedl Flo.

Nor hledal motivaci, na cestě další cizinec

Norský obránce je třetí zimní posilou Slavie, která předtím získala stopera Michaela Lüftnera a brankáře Přemysla Kováře. „Finalizace přestupu znamenala měsíc a půl tvrdé práce," poukazuje Pavel Zíka z agentury Global Sports, která transfer připravila.

„Per-Egil je velká kvalita, fyzicky i psychicky velmi silný, se zkušenostmi z evropských pohárů i všech kategorií reprezentací Norska. Po letech strávených doma hledal nové výzvy a novou motivaci. Jsem rád, že přes řadu jiných nabídek si vybral Slavii. Myslím, že velkou roli u něj i jeho přítelkyně sehrálo kouzlo Prahy a vysoká kvalita života v ní," představuje agent svého chráněnce.

Tím ovšem ještě nekončí. „Pracujeme na dalším zahraničním top hráči pro Slavii," avizuje Zíka.

Reklama

Související témata: