Hlavní obsah

Sešívaní startují brzy, titul jim nedá spát. Ve středu už budou sedět v letadle do Číny

Jako první z domácí elity odstartovali nový rok. Když Plzeň a Sparta ve středu teprve zahájí zimní přípravu, fotbalisté pražské Slavie už budou sedět v letadle směr Čína, kde je čeká první soustředění. V Edenu se dávají do práce také čtyři posily, teplický stoper Michael Lüftner, norský obránce Per-Egil Flo, chorvatský záložník Marko Alvir a brankář Přemysl Kovář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva) Milan Škoda, Jaromír Zmrhal a Antonín Barák se radují z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Slavia zahájila zimní přípravu

Reálná šance vrátit se po letech na ligový trůn jim nedá spát. Vedoucí Plzeň má sice odložený zápas na Bohemians k dobru, sešívaní na ni však po podzimu ztrácejí jen bod. A na třetí Spartu mají tři body k dobru.

„Po podzimu u nás vládne spokojenost, plníme cíle. Nechceme být alibisté, naše pozice nás vede k boji o mistrovský titul. Nebyl to cíl pro tuto sezónu, ale chceme se o něj pokusit. Když jsme udrželi třeba reprezentanta Škodu, byla vize, že se o titul brzy pokusíme. A tým předčil naše očekávání," libuje si šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

„Mužstvo už máme natolik stabilizované a silné, že i bez dalších výrazných posil bychom mohli aspirovat na mistrovský titul. Přesto na přání trenéra kádr ještě doplňujeme," poukazuje.

Slavia by tak měla být na jaře znovu o něco silnější. Jako první do Edenu dorazil teplický stoper Michael Lüftner, člen reprezentační jedenadvacítky. Brzy ho následovali norský obránce Per-Egil Flo a chorvatský záložník Marko Alvir. A také brankář Přemysl Kovář, který se do české ligy vrací z Bulharska.

Na první soustředění cesta dlouhá

A jelikož vlastníci klubu jsou z Číny a spolupráci je třeba rozvíjet, červenobílé čeká exotický zájezd. Již ve středu se vydají na dvoutýdenní soustředění v Chaj-kchou.

„Měli bychom tam absolvovat dva zápasy. Jeden soupeř bude provinční, druhý se stále hledá. Mohl by to být tým z jejich nejvyšší soutěže. Na takovou konfrontaci bych byl docela zvědavý. Jsem hlavně rád, že tam budeme moci trénovat za příznivého klimatu. Sice je to kus cesty, ale věřím, že to bude dobrý začátek přípravy a zpestření pro hráče," očekává trenér Jaroslav Šilhavý.

Program zimní přípravy fotbalistů Slavie:
2. ledna: zahájení přípravy,
3. ledna: kondiční testy,
4. - 17. ledna: soustředění v čínském Chaj-kchou (v plánu dva zápasy),
21. ledna: Slavia - Vlašim (11:00), Slavia - Žižkov (14:00),
26. ledna: Slavia - Příbram (11:30), Slavia - Ružomberok (14:30),
29. ledna - 9. února: soustředění ve španělské Marbelle.

Reklama