Hlavní obsah

Španělsko počká. Sešívané čeká čínská Havaj - a s překvapením

Praha

Marbella taky dobrá, na soustředění ve španělském letovisku pro milionáře však přijde řada až později. Fotbalisté pražské Slavie začnou zimní přípravu exotickým zájezdem do velké země svých chlebodárců. Již ve středu vyrazí přes Šanghaj na Hainan, ostrov pro svůj tropický charakter často přirovnávaný k americké Havaji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posily Slavie (zleva): Přemysl Kovář, Marko Alvir, Per–Egil Flo a Michael Lüftner během prvního tréninku v pražském Edenu.

Článek
Fotogalerie

Slavia zahájila zimní přípravu

Turecko, Kypr, Španělsko. Tři destinace, kam za teplem a ideálními podmínkami v zimní přípravě nejčastěji míří české fotbalové kluby. Ale daleká Čína? To je zájezd vpravdě průkopnický. Samozřejmě v podání Slavie, jejíž čínští majitelé mohou být s ligovým podzimem náramně spokojení.

„Však se do Španělska také dostaneme," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý s poukazem na druhé soustředění na přelomu ledna a února.

Jako první však sešívané čeká čínské dobrodružství. „Je to exotika, ale také příjemných 24 stupňů, teplé klima a kvalitní travnatá hřiště, což je na začátku ledna ideální. Pro hráče určitě zpestření, během herně-kondičního soustředění sehrajeme také dva zápasy," avizuje kouč před výpravou na čínskou Havaj.

„Hlavní je samozřejmě příprava, v programu se však také počítá s jedním dnem volna. Na něj nám pořadatelé chystají jakési překvapení. Myslím, že v Číně nikdo z nás asi ještě nebyl, takže se těšíme," dodává Šilhavý.

Zvládnou i dlouhý let

Hráči jeho slova potvrzují. „Z přípravy znám Kypr, Turecko, ale v Číně jsem nikdy nebyl. Bude to nová a nevšední zkušenost," souhlasí Michael Lüftner, posila z Teplic. „Těšíme se, jasná věc. Všichni jsme ve velkém očekávání. Zvládneme i dlouhý let," přizvukuje mu nový gólman Přemysl Kovář, že ani dlouhá cesta červenobílé neodrazuje.

„Jsem šťastný, že se do Číny poprvé podívám. Z dlouhé cesty nemám žádné obavy, létám rád," ujišťuje také Marko Alvir, nová tvář z Chorvatska.

V Číně stráví slávisté téměř dva týdny, soustředění je naplánováno od 4. do 17. ledna.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice