Hlavní obsah

Bohemians 1905 zahájili zimní přípravu i s obráncem Nitrianským

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 zahájili zimní přípravu i s obráncem Milanem Nitrianským, který do pražského klubu přišel na testy. Klokany opustilo šest hráčů z podzimního kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Miroslav Koubek během derby se Spartou.

Článek

Šestadvacetiletý Nitrianský na podzim působil v Liberci, kde s ním ale už pro jarní část sezóny nepočítají. Bývalý krajní bek Českých Budějovic, Slavie či Příbrami má v nejvyšší soutěži na kontě 121 utkání a šest gólů.

Po dvou a půl letech se do Ďolíčku vrátil brankář Martin Berkovec. Bohemians si ho vypůjčili na půl roku ze Slavie jako náhradu za slovenského gólmana Viktora Budinského, jehož si z hostování předčasně stáhla Sparta.

Vedle Budinského v devátém celku tabulky po podzimu skončili slovenský útočník Matúš Mikuš, srbský obránce Zoran Gajič, finský záložník Tomáš Hradecký, ofenzivní hráč Jiří Jeslínek a zadák Antonín Křapka.

"Od Liberce jsem dostal individuální plán a ten jsem plnil. Nikdo z nás nevydrží ležet celý měsíc doma. Jsem rád, že jsem dostal šanci od trenéra a sportovního úseku a že se zde mohu připravovat," říká Milan Nitrianský pro klubové stránky.

Hned se dali do práce s míčem

"Hráči vypadali na prvním tréninku podle očekávání, měli individuální plány. První dojem, když jsem mužstvo pozoroval, byl pozitivní," chválí své svěřence trenér Miroslav Koubek. "Po pohybové průpravě jsme šli hned do práce s míčem. Měli jsme hodně přihrávkových cvičení," dodává.

"Byl to takový nájezdový trénink. My už za sebou máme plán, který jsme odběhali, takže to šlo. Jak to bývá, přes svátky bylo teplo a dnes byla velká zima. Ale jen na začátku, než se člověk rozběhá," usmívá se pro klubovou televizi obránce Milan Havel.

První zápas roku čeká Bohemians v sobotu proti Hradci Králové v rámci Tipsport ligy, v níž ve vyšehradské skupině narazí ještě na Příbram a druholigové Táborsko. Úvodní soustředění absolvují Klokani tradičně v severočeských Břízkách, vrcholem přípravy pak bude únorový herní kemp v Turecku, kde Pražané vyzvou MTK Budapešť, dánské Randers a Zenit Petrohrad.

Reklama