Hlavní obsah

Liberec si užívá titul, trenér už myslí na Ligu mistrů

LIBEREC

Dvě kola před koncem má nejvyšší česká fotbalová soutěž svého vítěze. Liberec v sobotu získal proti Mostu potřebný bod a už nemůže být na čele tabulky předstižen. Severočeši dotáhli do konce svoji cestu, kterou zahájili vítězstvím nad Spartou v prvním kole. "Snili jsme si krásný sen, který se teď vyplnil," byl po zápase šťastný trenér Liberce Vítězslav Lavička.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Liberce Vítězslav Lavička nad hlavami svých svěřenců po utkání s Mostem. Slovan má dvě kola před koncem ligy zajištěný mistrovský titul.

Článek

Domácího trenéra čeká oslavami nabitý víkend. V sobotu se s Libercem stal českým mistrem, v neděli oslaví 43. narozeniny. "Kluci nějaké akce naplánovali, alespoň části se s realizačním týmem zúčastníme," sliboval Lavička bezprostředně po zápase připojení k oslavám triumfu. "V neděli pak budu mít další oslavu doma v rodinném kruhu," dodal.

Hráči dostali dvoudenní volno, takže si bujaré oslavy mohou dovolit. Přestože jejich sezóna ještě není u konce. Liberec čekají dvě závěrečná kola, do kterých nastoupí už s jistotou titulu. "Jak kluky namotivuju, zatím nedokážu říct. Nejdřív spočítáme šrámy a pak uvidíme," nepřemýšlel nad závěrem soutěže Lavička.

Trenér Severočechů si mistrovských radostí užil jako hráč i jako asistent ve Spartě. "Ale jako hlavní trenér je to přeci jen něco intenzivnějšího," uznal Lavička. Navíc v utkání proti Mostu, které vede Zdeněk Ščasný, jenž libereckého kouče k trenéřině přivedl.

Šance existuje vždycky

Právě současný kouč Mostu mohl svému bývalému kolegovi poblahopřát na pozápasové tiskové konferenci. "Liberec potvrdil svoje kvality. My jsme chtěli uhrát bod, který by nám, stejně jako domácím, pomohl," zhodnotil motivaci obou celků před úvodním utkáním 28. kola Ščasný.

Liberec jako mistra ligy čeká předkolo Ligy mistrů. "Šance existuje vždycky. Je to výzva a musíme se pořádně připravit," netají se ambicemi v prestižní soutěži liberecký lodivod. "Máme mladý kádr a snad se nám ho podaří udržet," doufá Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 21. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 19. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 20. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice