Hlavní obsah

Sýkora nepřijde, vybral si jiný klub, potvrdil kouč Pivarník, když s Plzní zahajoval přípravu na jaro

Plzeň

Natěšení byli tak, že mnozí dorazili dřív, než trenér Pivarník určil. „Pauza byla hodně dlouhá,“ přiznával gólman Matúš Kozáčik, že se také nemohl zahájení zimní přípravy dočkat. Ani sněhová vánice, ani meluzína profukující kolem řeky plzeňským fotbalistům před prvním tréninkem v letošním roce náladu nepokazila. „Fakt jsme se těšili. Během přestávky sice každý z nás trénoval podle svých potřeb, ale společná příprava nám už scházela,“ vysvětloval slovenský legionář, proč všichni s takovou chutí šlápli do pedálů a na bicyklech vyrazili ze Štruncových sadů na umělou trávu v Luční ulici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek

Žádné zemětřesení, jen minimální změny v kádru mistrovské Plzně. „Slavia posilovala, její věc. My zase udrželi kádr pohromadě," připomínal Kozáčik, že letošní zimní filozofie Viktorie se liší od pražských rivalů Sparty a Slavie.

Janža, Chrien a kdo další?

Plzeňský kádr se skutečně na přelomu roku nezměnil. Objevil se v něm jen slovinský mladík Erik Janža a jako staronová tvář Martin Chrien, který se vrátil z hostování ve slovenském Ružomberoku.

„Dostávali jsme o něm jen pochvalné reference. Jak z Ružomberoku, tak ze slovenské reprezentační jednadvacítky, v níž byl klíčovým hráčem. Je nachystaný se porvat o své místo i u nás," kvitoval trenér Roman Pivarník, že Chrienovi hostování prospělo.

Stejně si pochvaluje angažování Slovince Janža přicházejícího z Mariboru. „Na podzim jsem se na něho byl několikrát podívat, abych ho viděl naživo. Je to mladý obránce, který nám pomůže zdvojit místa v sestavě," kvitoval Pivarník.

Posilování Plzně tím nekončí, i když ani klubové vedení, ani Pivarník nemíní vyhazovat za hráče neúměrné sumy. Stanovený strop nemíní překračovat., jen aby hráče získali. „Přestupová politika je tady nastavena správně," přitakával kouč Viktorie, když měl vyjevit svou touhu, jak kádr pro ligové jaro posílit.

„Dva tři hráče ještě přivést chceme. Ale liberecký Sýkora mezi nimi určitě nebude, protože ten se rozhodl pro jiný klub," potvrdil Pivarník, že fotbalista ze severu Čech, o něhož se ucházela i obě pražská S, dá přednost Praze. Nejspíše Slavii...

Kapitán Hubník: Láká každý titul

„My chceme hlavně stopera, ale nebudu mluvit o tom, zda půjde o zlínského Hájka, nebo nějakého obránce ze zahraničí. Jinak totiž máme kvalitní kádr, což jsme prokázali v průběhu nabitého podzimu. Teď jsme navíc kompletní, neboť hráči vyléčili zranění a třeba i Baránek se už zapojil do přípravy naplno," pochvaloval si plzeňský trenér Pivarník, že zdravotní trable jsou zažehnány.

„O to důležitější teď je se před odletem, na španělské soustředění nezranit. Na tvrdé umělce je k tomu každý náchylný," netajil kapitán mužstva Roman Hubník, že už vzhlíží k soustředění poblíž Valencie, kde bude Plzeň od 16. do 24. ledna trénovat a chystat se na cestu za dovršením mistrovského hattricku.

„Láká nás, jako nás láká každý titul. Jedno zda první, druhý nebo třetí, protože každý je hezký," přitakával Hubník, podle něhož je jen dobře, že tentokrát se o něj vedle Plzně a Sparty bude ucházet Slavia.

„Pro ligu a fanoušky jen fajn. Zvláště, když Slavia o něj dlouho nehrála," vítal kapitán obhájce titulu přítomnost sešívaných na ligovém výsluní.

Reklama

Související témata: