Hlavní obsah

Konkurence Hubníkovi a spol.! Plzeň hlásí druhou posilu, ze Zlína koupila stopera Hájka

Plzeň

Fotbalová Plzeň má druhou zimní posilu, po slovinském obránci Eriku Janžovi angažovala 25letého stopera Tomáše Hájka. O transferu se mluvilo delší čas, v pátek byl definitivně uzavřen. Kapitán Zlína se Viktorii upsal na tři a půl roku, přestupovou částku se kluby rozhodly nezveřejňovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík (vpředu) a Tomáš Hájek ze Zlína.

Článek

„Tomáše jsme sledovali delší dobu, jsem rád, že nyní posílí naše řady. Chtěl bych poděkovat Zlínu za korektní jednání a Tomášovi popřát hodně úspěchů v červenomodrém dresu," citoval klubový web generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka.

Trenér Roman Pivarník při středečním startu zimní přípravy prohlásil, že stopera nutně potřebuje, neboť stav kolena Jana Baránka je nejistý. Hájek bude konkurencí pro dvojici Roman Hubník - Lukáš Hejda, která úspěšně odehrála podzim.

Pivarník je spokojený

Na prvním tréninku se mu bude Hájek hlásit v sobotu ráno. „Jsem rád, že se podařilo získat kvalitního stopera, o kterého jsme velmi stáli. Navíc s námi Tomáš může absolvovat kompletní přípravu, takže jsem spokojený," uvedl Pivarník.

Hájek je odchovancem zlínského fotbalu, kde v poslední době nastupoval s kapitánskou páskou. V nejvyšší soutěži nastoupil k 48 zápasům a třikrát se zapsal mezi střelce. „Tomáš se ve Zlíně vypracoval do pozice jednoho z nejlepších stoperů domácí soutěže. Je prototypem moderního středního obránce s vyváženou defenzivní i ofenzivní činností. Zájem o jeho služby byl z několika stran, nicméně Plzeň jednala velmi rychle, konkrétně a cílevědomě. Úřadující česky mistr je pro něj výbornou adresou. Pevně věřím, že se díky své fotbalové kvalitě a poctivosti ve Viktorii prosadí," řekl k přestupu Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

„Zlín mě vychoval pro velký fotbal, za hodně mu vděčím a děkuji, že mi nyní umožnil udělat další velký krok v mé kariéře. Vyšli mi ve všem vstříc, vážím si toho. Do Viktorky se moc těším. Má krásný stadión, který je prakticky pořád vyprodaný. Vím, že budu mít ty nejlepší podmínky pro fotbal, teď je na mně, abych na trénincích makal a ukázal, že si mě Viktorka vybrala správně," uvedl Hájek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články