Hlavní obsah

Bohemians - Hradec Králové 3:0Berkovec se vrátil s čistým kontem, Klokani v mrazu dominovali

Aktualizováno

Třeskutý mráz až mínus 10 stupňů Klokany nespálil. Fotbalisté Bohemians 1905 v úvodním zápase zimní Tipsport ligy dominovali a porazili Hradec Králové jasně 3:0. „Vždy je potěšitelné zahájit nový rok vítězně. Výsledek je zasloužený, hráli jsme lepší fotbal než soupeř,“ cení si trenér Miroslav Koubek. Brankář Berkovec oslavil návrat do Bohemky čistým kontem, v útoku se prosadil testovaný Rus Kabajev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Martin Berkovec je zpátky v Ďolíčku...

Článek

Vršovický paradox. Klokani mají většinou mezi tyčemi kvalitního gólmana, přesto se jejich brankáři velmi často mění. Jako teď v zimě. Budinského si Sparta stáhla zpátky, a tak z Edenu přišel Berkovec, který už jednou u Botiče úspěšně hostoval.

„Rotace gólmanů dobrá není, ale je to úděl menších klubů. Dokud nebudeme mít kmenovou jedničku, bude to tak probíhat. Na druhou stranu klobouk dolů, jak Bohemka mužstvo skládá a drží se. Berkovec na podzim moc nechytal, přesto věřím, že je to dobrá náhrada," poukazuje kouč Miroslav Koubek, sám bývalý ligový brankář.

Brankář slavil góly horkým čajem

Příprava teprve začíná, přesto je pro Berkovce povzbudivé, že svůj návrat začal s čistým kontem. Největší problémy mu dělal velký mráz. Přímo během utkání se musel zahřívat čajem.

„Neumrznul jsem, stojím tady, ale termoska s čajem to jistí. Měl jsem ji za bránou, a když jsme dali gól, vždy jsem se šel napít," líčí Martin Berkovec pro ČTK. „Vyhráli jsme 3:0, takže jsem se šel napít třikrát. Kdyby kluci dali ještě víc gólů, tak jsem se zahřál a napil víckrát," směje se.

Ruský kanonýr se trefil

Klokani potřebují pro ligové jaro především zvýšit produktivitu, a tak je příslibem také výkon ruského útočníka Jevgenije Kabajeva. Dvojnásobný král střelců estonské ligy, jehož Bohemka testuje, první Dostálův gól připravil a druhý doklepl do prázdné branky sám.

„Byli jsme dostatečně efektivní a konečně dali nějaké branky. Mohlo jich být i víc," hodnotí Koubek.

Příští týden mužstvo vytáhne na kondiční soustředění do Břízek. „Snad tam nezapadneme... Formu budeme ladit hlavně na únorovém herním soustředění v Turecku," avizuje kouč Bohemky.

Zbrojovka v brněnské skupině prohrála s druholigovými Pardubicemi překvapivě vysoko 0:5, prvoligový tým však nenasadil nejlepší hráče.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Vyšehrad):
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
Branky: 32. Dostál, 39. Kabajev, 65. Blecha.
Bohemians: Berkovec - Dostál, Buchta, Krch (46. Švec), Šmíd, Havel (46. Hašek) - Mašek (46. Berger), Hubínek (46. Jindřišek), Jirásek (46. Blecha), Bartek (46. Kuchta) - Kabajev (68. Vaníček). Trenér: Koubek.
Hradec - I. poločas: Lindr - Holeš, Bederka, Nosek, Krátký - Janoušek, Schwarz - Zorvan, Shejbal, Malinský - Pázler.
II. poločas: Lindr - Plašil, Chleboun, Václavek, Mudra - Súkenník - Martan, Trubač, Šípek, Vlkanova - Žondra. Trenér: Pilný.
Skupina C (Brno):
FK Pardubice - Zbrojovka Brno 5:0 (3:0)
Branky: 9., 11. a 42. Fousek, 52. a 56. Petráň.
Brno: Záleský - Praks, Šustr, Gáč, Lukšík - Přichystal, Kučera, Weber, Ulbrich, Popovic - Rybička. Trenér: Habanec.
Skupina D (Frýdek-Místek):
Vítkovice - Poprad 2:4 (1:2).
Přípravné utkání:
FK Jablonec - SK Mšeno 10:0 (4:0)
Branky: 51. a 86. Masopust, 53. a 81. z pen. Trávník, 26. Mehanovič, 28. Pospíšil, 36. Diviš, 38. Wágner, 55. Breda, 83. Tecl.
Jablonec - I. poločas: Hrubý - Masopust, Kouřil, Hübschman, Pernica - Diviš, V. Kubista, Pospíšil, Končal - Mehanovič, Wágner.
II. poločas: Valeš - Jankovič, Lischka, Beneš, Hanousek - Masopust, Houser, Trávník, Breda - Mihálik, Tecl. Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: