Hlavní obsah

Rekordní lázně, golf a celebrity. Tak si žijí slávisté v Číně

Vojtěch Pospíšil (Chaj-kchou)Sport.cz

Slávistická výprava se na kondičním soustředění na čínském ostrově Chaj-nan usídlila v luxusním resortu Mission Hills, který svou rozsáhlostí působí jako takový malý svět sám pro sebe. Už na první pohled bylo jasné, že hráči rozhodně strádat nebudou. Hotel je přitom až druhou volbou.

Foto: Sport.cz

Hotel Mission Hills, v němž Slávisté bydlí.

Článek
Fotogalerie

Komplex u města Chaj-kchou toho nabízí opravdu hodně. Vévodí mu sedmnáctipatrový hotel, v němž jsou Slávisté ubytováni, a z kterého je na celý areál dobrý výhled na četná golfová hřiště, nákupní centrum, filmové městečko, lázně a obytné věžáky a vilky, které jsou také součástí resortu.

Po stěnách v lobby pak visí desítky snímků známých osobností, které hotel navštívili a zahráli si tu golf či se účastnili jedné z početných společenských akcí. Z fotbalistů stojí za zmínku třeba Brazilec Ronaldo nebo Paul Scholes, dále basketbalista Alan Iverson či herci Morgan Freeman nebo Michael Douglas. V Mission Hills to prostě s celebritami umějí.

Asi největším lákadlem hotelu je golf, ostatně na recepci jsou neustále vyrovnané bagy hostů, kteří přijeli právě za tímto sportem. Hráči na golf při dvoufázovém zatížení čas zrovna nemají, ale někteří přítomní členové slávistického managementu si místní greeny pochvalovali.

Spokojení jsou ale i hráči, ubytování jim dle jejich slov nabízí vše, co potřebují, ať už se jedná o prostorné pokoje nebo třeba nabídku stravování. Tam slavila úspěch mimo jiné čokoládová fontána, u níž se při večeři místy tvořila i fronta. Ale trvalo to chvilku, hráči samozřejmě dbají na životosprávu, a tak se jednalo pouze o zpestření.

Svěřenci trenéra Šilhavého jsou na pokojích po dvojicích, výjimkou je Dušan Švento, který bydlí sám - hráčů je totiž 25. Spolu bydlí například nové zahraniční akvizice Per-Egil Flo a Marko Alvir, dále Bílek se Škodou nebo gólmani Kovář s Otáhalem. Nováček Jan Sýkora, který se k výpravě připojil na poslední chvíli před odletem z Prahy, je na pokoji s další posilou Michaelem Lüftnerem. Pohromadě jsou nizozemští krajané van Kessel s van Bürenem.

„Je to hezké. Po té těžké cestě jsme se ubytovali v krásném paláci," vyjádřil spokojenost s ubytováním útočník Muris Mešanovič. „Tréninková hřiště jsou také skvělá a s časovým posunem jsme se už trochu srovnali," povídal v sobotu po prvním ostrém tréninku.

V rámci regenerace mají hráči k dispozici i místní lázně, které jsou zapsány v Guinnessově knize rekordů jako největší lázeňský resort. Vše ale mohlo být jinak, na začátku se uvažovalo o jiném hotelu.

„Jako první jsme měli vybraný jiný hotel, ale z něj to bylo daleko na tréninková hřiště. To je na Chaj-nanu obecně problém, je tu málo fotbalových hřišť. Tady v Mission Hills máme hřiště přímo v areálu," vysvětlil zástupce generálního ředitele Slavie Tomáš Syrovátka, který je na soustředění s týmem.

Fotbalových hřišť na Chaj-nanu opravdu zatím tolik není, jenže to se rychle mění. Jen v Mission Hills jich k aktuálním pěti plánují dobudovat dalších 24. Plány na fotbalovou revoluci na tomto tropickém ostrově ale rozebereme až v dalším z článků ze soustředění pražské Slavie.

Reklama

Související témata: