Hlavní obsah

Plzeň - Domažlice 5:1Mistrovská Viktoria rozstřílela svoji farmu, Zlín remizoval s Trenčínem

Aktualizováno

Poločas nebyl nic moc, pak se ale rozstříleli. Fotbalisté mistrovské Plzně v prvním utkání zimní přípravy svoji farmu nešetřili a porazili třetiligové Domažlice 5:1. Dres Viktorie poprvé oblékli nováčci Janža a Hájek. Zlín se utkal s Trenčínem a s úřadujícím slovenským mistrem remizoval 2:2. Oba góly Ševců vstřelil testovaný dánský záložník Jensen.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Daniel Černý z Jiskry Domažlice a Tomáš Hájek z Viktorie Plzeň.

Článek

Viktoria sice šla díky Hořavově penaltě do vedení, před přestávkou ovšem vyrovnal její bývalý hráč Fořt. Po přestávce už se rozdíl dvou soutěží projevil. Zápas rozhodl bleskový gólový uragán - během osmi minut se favorit trefil hned čtyřikrát. O branky se postarali mladíci Piroch s Hlavatým, Zeman z druhého pokutového kopu a Poznar.

Fanoušci Plzně poprvé uvítali i posily Janžu a Hájka.

Dán se blýskl dvěma góly

Zlín na úvod přípravy remizoval na Vršavě s Trenčínem 2:2. Dvěma góly se blýskl dánský záložník Nicklas Marloth Jensen z třetiligového Fredensborgu, jehož Ševci testují. Poprvé nastoupil také srbský stoper Zoran Gajič, který přišel jako náhrada za kapitána Tomáše Hájka.

Všechno podstatné se seběhlo již v prvním poločase. Dobře naladěný Dán Jensen získal Zlínu dvoubrankové vedení, nigerijský reprezentant Nwofor však ještě do přestávky skóroval rovněž dvakrát. A skóre 2:2 se už nezměnilo.

Debut ve zlínském dresu si odbyl srbský stoper Zoran Gajič, naposledy hráč Bohemians 1905. „Jako hráč je technicky vyspělý a konstruktivní stoper. Je rychlý, agresivní, vítězný typ, takže spousta dobrých vlastností, ale budeme se samozřejmě ještě poznávat," avizuje trenér Bohumil Páník.

Přípravná fotbalová utkání:
Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice 5:1 (1:1)
Branky: 10. z pen. Hořava, 57. Piroch, 59. Hlavatý, 62. z pen. Zeman, 65. Poznar - 40. Fořt.
Sestava Plzně - I. poločas: Sváček - Řezník, Hejda, Piroch, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Chrien, Kovařík - Krmenčík.
II. poločas: Sváček - Matějů, Hájek, Piroch, Janža - Hlavatý, Hromada - Kopic, Suchan, Zeman - Poznar. Trenér: Pivarník.
Fastav Zlín - AS Trenčín 2:2 (2:2)
Branky: 3. a 15. Jensen - 35. a 41. Nwofor.
Zlín - I. poločas: Dostál - Matejov, Jugas, Gajič, Hubáček - Štípek, Živulič, Traoré, Masař - Jensen, Fantiš.
II. poločas: Šiška - Pazdera, Janíček, Bačo, Nečas - Kopečný, Hnaníček, Holík, Bartolomeu - Jordan, Jensen (60. Chwaszcz). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: