Hlavní obsah

Fotbalovou ligu možná budou opět řídit rozhodčí z ciziny

PRAHA

Důležité zápasy první fotbalové ligy by v budoucnu mohli opět řídit rozhodčí ze zahraničí. Bude se tím zabývat výkonný výbor fotbalového svazu. Na setkání s vedením Slavie Praha to připustil šéf svazu Pavel Mokrý. Úterní schůzka se odehrála v reakci na odchod slávistů z ligového utkání s Libercem, za což byl pražský klub svazovým vedením v minulých dnech kritizován.

Článek

Na setkání, kterého se zúčastnili za Slavii její ředitel Vladimír Leška v doprovodu klubového sekretáře Petra Doležala, si obě strany podle svazového prohlášení vysvětlovaly nynější situací. Jejich úhel pohledu se prý lišil.

Konkrétní výsledky jednání ani jedna strana po setkání neuvedla, ale zdá se, že se mluvilo hlavně o rozhodčích. Výkonný výbor se totiž hodlá zabývat nasazováním zahraničních sudích, jak se osvědčilo v minulosti. Hodlá také znovu jednat o možné kompetenční kolizi členů komise rozhodčích, kteří sami působí jako delegáti při prvoligových zápasech.

Slavia připomněla mediální přestřelku se svazovým místopředsedou Vlastimilem Košťálem a nadále po něm žádá omluvu za jeho vyjádření, při nichž červenobílé kritizoval za přerušení zápasu. Pražský klub navíc splnil dřívější slib a požádal svazové činovníky, aby do sídla UEFA zaslali dopis Slavie s žádostí o výklad posuzování herních situací v souvislosti s nedávným derby proti Spartě.

"Snažíme se řešit vzniklé problémy transparentně. Naše připomínky lze shrnout do jedné věty: chceme rovné podmínky pro všechny a věříme, že je to i snaha ČMFS," řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška.

Reklama