Hlavní obsah

Hájka po premiéře plzeňský pokladník zkasíruje hned dvakrát

Robert NeumannSport.czPrávo

Angažmá v Plzni začal Tomáš Hájek stylově: s kapitánskou páskou na ruce. Čtyři dny po přestupu ze Zlína odehrál v dresu Viktorie druhý poločas úterní přípravy s třetiligovými Domažlicemi (Plzeň vyhrála 5:1). Jeden z nejlépe hodnocených stoperů podzimu a zároveň výrazná postava „zlínského zázraku“, se v kabině ligového lídra pomalu zabydluje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hájek z Viktorie Plzeň.

Článek
Fotogalerie

„První dojmy mám jen pozitivní. Premiéru mám za sebou, něco mě samozřejmě bude stát," smál se Hájek. Pokladník Viktorie 25letou posilu zkasíruje jak za úvodní zápas v dresu Viktorie, tak za první utkání v roli kapitána. Ta však pro Hájka nebyla ničím novým, poslední měsíce nosil pásku i ve Zlíně.

Jenže zatímco tam měl místo prakticky jisté, v Doosan Aréně bude mít cestu do základní sestavy pořádně těžkou. Roman Hubník válí jako za mlada, v loňském roce byl klíčovým mužem defenzívní řady Západočechů. A podzim se povedl i jeho parťákovi na stoperu Lukáši Hejdovi.

„Ve Zlíně jsme byli s Jugasem vzadu sami. Když se něco nepodařilo, věděli jsme, že budeme hrát i příště. Člověk však potřebuje konkurenci, aby se mohl zlepšovat. Chtěl jsem moc udělat krok výš," uvedl Hájek, který se bojem o sestavu nemíní stresovat. „Člověk chce být vždycky úspěšný. Ale někdy je i míň víc. Chci být především zdravý, abych v případě potřeby mohl vlétnout na hřiště," podotkl Hájek.

Se Zlínem sice na podzim atakoval nejvyšší příčky, větší šanci získat mistrovský titul má však ve Štruncových sadech. „Doposud jsem zažil pouze postup do první ligy. Titul je nejkrásnější věc, co může být. Pokud to s Plzní dotáhneme, bude to pohádka," zasnil se Hájek.

Reklama

Související témata: