Hlavní obsah

Sparta - Freiburg 0:0Letenští ve Španělsku remizovali s osmým týmem bundesligy

Sotogrande
Aktualizováno

Gól nepadl, na efektivitě budou muset zapracovat. Fotbalisté pražské Sparty na soustředění ve Španělsku remizovali s Freiburgem 0:0. Zatímco pro Pražany šlo o úvodní utkání zimní přípravy, osmý tým bundesligy finišuje před startem jara, které zahájí již příští pátek proti Bayernu. Premiéru ve sparťanském dresu si odbyli Rumun Bogdan Vatajelu a Španěl Néstor Albiach. Poprvé od návratu z juniorky hrál také Tiémoko Konaté.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Španěl Néstor Albiach během prvního tréninku zimní přípravy Sparty.

Článek

Letenští si tak trochu zahráli na Bayern. Freiburg je po podzimu osmý v bundesligové tabulce a příští pátek právě proti mnichovskému lídrovi otevře jarní program celé soutěže.

V Sotogrande, kde se zápas hrál, má německý tým své závěrečné soustředění. Večer ještě nastoupí proti FC Bruggy, a tak kádr rozdělil. Podobně postupovala i Sparta, která do každého z poločasů nasadila jinou jedenáctku. Kapitánskou pásku si předaly obě posily. V prvním poločase ji měl na rukávu rumunský obránce Bogdan Vatajelu, ve druhém španělské křídlo Néstor Albiach.

V prvním poločase trefil sparťan Lafata hlavou tyč, ale akci zastavil ofsajd. Po přestávce se Sparta snažila o kombinaci, Freiburg bránil a čekal především na brejky. Zápas nicméně skončil bez branek.

„Freiburg je v jiné fázi přípravy, ale i tak jsme si vytvořili více brankových příležitostí my. Výkon dvou desítek hráčů, které jsme viděli, byl nadstandardní. Byli jsme aktivní, což jsme chtěli. Mám z toho dobrý pocit," hodnotí trenér David Holoubek.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Sparta Praha - Freiburg 0:0
Sestava Sparty - I. poločas: Budinský - Karavajev, Holek, Mazuch, Vatajelu - Konaté, Mustedanagič, Dočkal, Mareček, Juliš - Lafata.
II. poločas: Budinský - Sáček, Holek, M. Kadlec, Hybš - Néstor, Havelka, Čermák, Vácha, V. Kadlec - Pulkrab. Trenér: Požár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články