Hlavní obsah

Chaj-nan Po-jing - Slavia 0:0Ostuda?! Slavia nepřekonala obranu třetiligového čínského soupeře

Chaj-kchou

Fotbalisté pražské Slavie si na kondičním soustředění na čínském Chaj-nanu v sobotu zopakovali zápas s místním třetiligovým klubem Chaj-nan Po-jing, na středeční výhru ale nenavázali. Po celé řadě vyložených šancí, kdy sešívaní několikrát netrefili ani prázdnou bránu, tak zápas skončil bez branek.

Foto: Vojtěch Pospíšil , Sport.cz

Jan Sýkora se ujal exekuce rohového kopu.

Článek
Fotogalerie

Trenér Šilhavý oproti předchozímu zápasu sestavu promíchal, na stoperu tak spolu nastoupili Frydrych s Lüftnerem a před defenzivním Součkem hráli v záloze Alvir s Barákem. V útoku pak operoval samotný Škoda.

Slavia začala aktivně, už ve druhé minutě po přiklepnutí Škody střílel v dobré pozici Sýkora, ale domácí obrana stihla jeho střelu zblokovat. Slavia od začátku držela otěže zápasu pevně v rukou a soupeře k ničemu nepouštěla. Zmrhal se prezentoval prudkou střelou nad, poté aktivní Švento přihrával z levé strany před bránu, Škoda ale zakončil slabě. Neujaly se ani další pokusy, týmy tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Druhou půli vršovický tým rozjel zostra, už po třech minutách Frydrych po rohu sklepával na Ščuka, jehož střela těsně minula šibenici. Za minutu po dalším rohu byl v hlavní roli opět Frydrych, jeho pokus ale domácí hráč vykopnul na brankové čáře.

V další velké šanci hlavičkoval po centru Hušbauera Ščuk, ale domácí brankář se zaskvěl a míč vyrazil. Poté měl plné ruce práce s tvrdou střelou Bořila, kterou jen odrazil před sebe. Dobíhající van Buren nicméně dorážku nezvládl a míč umístil vedle tyče.

Šanci měli i domácí, ale gólman Kovář se slabým zakončením neměl potíže. Na řadu tak zase přišla Slavia, jejíž hráči se snažili zápas zlomit a vstřelit gól. Dvě minuty před koncem Mingazov obešel brankáře, v trochu krkolomné pozici však nedokázal snad z metru doklepnout míč do sítě. V úplném závěru ještě po centru zakončoval sám na zadní tyči Železník, odkrytou bránu ale minul.

„Výsledek je samozřejmě špatný. Paradoxně ta hra byla celkově lepší než v tom prvním zápase. Přesto se nám branku vstřelit nepodařilo, byť jsme měli snad deset vyložených šancí, a to, co jsme neproměnili do prázdné branky, to je umění. Z výsledku jsme zklamaní, ale jak jsem říkal, i tato utkání nám dávají informace o jednotlivých hráčích. Splnilo to svůj účel," řekl po utkání trenér Šilhavý.

Kouč sešívaných se nevymlouval na to, že hráči šli do zápasu z tvrdé kondiční přípravy a mohli tak mít těžké nohy. „Tam jsme měli dát góly, zápas by se potom odvíjel jinak. Kluci byli po těch zahozených šancích frustrovaní, reagovali špatně. Zavinili jsme si to sami," dodal.

„Mám takový pocit, že kdybychom tady byli do zítra, tak ten gól stejně nedáme," glosoval ještě obránce Michal Frydrych.

K utkání nebyli připraveni Bílek, Flo a Mešanovič, kteří mají podle trenéra drobné zdravotní obtíže. Nemělo by se ale jednat o nic vážného, trénují individuálně a během pár dní by mohli být v pořádku.

Přípravné fotbalové utkání:
Chaj-nan Po-jing (Čína) - Slavia Praha 0:0
Sestava Slavie:
I. poločas: Pavlenka - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento - T. Souček - Sýkora, Alvir, Barák, Zmrhal - Škoda.
II. poločas: Kovář - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento (61. Jablonský) - Van Kessel, Hušbauer, Ščuk, Mingazov - Železník, Van Buren. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články