Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Liberec 4:1Středočeši nedali Slovanu žádnou šanci

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Odlišně vstoupily do zimní fotbalové Tipsport ligy další dva prvoligové týmy. Mladá Boleslav ve skupině B na domácí umělé trávě porazila Liberec výrazně 4:1. Domácí soupeře jednoznačně přehráli, Slovan korigoval skóre až za stavu 3:0.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Lukáš Magera z Boleslavi, Milan Piško a Radim Breite z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Výsledek odpovídá nejen rozdílu osmi příček v prvoligové tabulce, ale především konsolidaci kádru obou soupeřů. Zatímco nový kouč Martin Svědík může v Mladé Boleslavi v klidu navázat na svého předchůdce Kalvodu, liberecký Jindřich Trpišovský na začátku zimní přípravy netají, že po vlně odchodů musí v první řadě vůbec složit tým pro ligové jaro...

Středočeši již ve 13. minutě po trefách Chramosty a Nečase vedli o dva góly, hned po přestávce se trefil i Přikryl. Až poté snížil Karafiát, hladkou výhru Boleslavi však v závěru ještě podtrhl Fabián.

"Panuje spokojenost s prvním poločasem, tam byly principy a parametry, které v naší hře chceme mít. Druhý poločas byl mnohem horší. Takže stále je na čem pracovat a co si vytýkat," hodnotí Svědík.

Liberec nastoupil poprvé po návratu z kondičního soustředění na Kypru. V jeho sestavě chyběli zkušení Baroš, Pokorný, Latka, Hovorka či Vůch. "Před třemi dny jsme byli v teple na přírodní trávě, teď jsme v zimě na umělce, ale musíme se přizpůsobit. V únoru to nebude o moc lepší," uvědomuje si trenér Trpišovský.

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Mladá Boleslav):
Mladá Boleslav - Liberec 4:1 (2:0)
Branky: 7. Chramosta, 12. Nečas, 48. Přikryl, 84. Fabián - 66. Karafiát.
Mladá Boleslav - I. poločas: Šeda - Pauschek, Da Silva, Král, Fleišman - Takács, Valenta - Přikryl, Magera, Nečas - Chramosta.
II. poločas: Vejmola - Jánoš, Křapka, Hůlka, Fabián - Kúdela, Mareš - Přikryl, Matějovský, Kalabiška - Vukadinovič. Trenér: Svědík.
Liberec: Hladký - Coufal, Kubuškin (46. Karafiát), Piško, Bartošák - Bartl (46. Ševčík), Machuča (46. Obročník), Breite, Šulc - Ekpai (46. Bláha), Voltr. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: