Hlavní obsah

OBRAZEM: Slávisté ukončili soustředění v Číně, tamního velkého obdivovatele pozvali na derby

Vojtěch Pospíšil (Chaj-kchou)Sport.cz

Fotbalisté pražské Slavie v pondělí dopoledne zakončili posledním tréninkem kondiční soustředění na čínském ostrově Chaj-nan. Pak je čekalo balení, odjezd z hotelu do města, kde měli rozchod, aby si mohli nakoupit suvenýry, a nakonec přejezd na letiště. Do Prahy by měli přiletět v úterý brzo ráno.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Sport.cz

Vyhodnocení údajů ze sporttesterů s kondičním trenérem Pavlem Čvančarou.

Článek
Fotogalerie

Výprava vršovického klubu strávila na Chaj-nanu 11 dní. Přelet z Prahy byl dlouhý, hráči se navíc museli nějaký čas vyrovnávat s časovým posunem. „Já jsem se s tím srovnával tři dny," posteskl si stoper Michael Lüftner.

Organizace pobytu byla vzhledem k dálce a neobvyklé lokaci o něco složitější, pro hlavního kustoda týmu Jiřího Šveňka to ale bylo soustředění jako každé jiné - pořád měl na starosti zhruba 350 kilogramů prádla. Přeprava vybavení ve velkých bednách na letištích podle něj vždy budí pozornost, tentokrát ale proběhlo hladce i odbavení při mezipřistání v Šanghaji.

„Problémy jsme měli jen jednou, kdy se bedny nevrátily z Turecka. Čekali jsme na ně měsíc. Ale bylo to při návratu, takže to tolik nevadilo," řekl slávistický kustod.

Hráči trénovali dvoufázově, soustředění si ale zpestřili dvěma zápasy s místním týmem Chaj-kchou Po-jing a také výletem do letoviska San-ja na jihu ostrova, kde se k nim připojil i šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Oživením byl i čínský fanoušek Slavie James Čou, který klubu fandí 20 let a na soustředění za ním přiletěl. Splnil se mu tak jeho sen setkat se s hráči, navíc dostal od Slavie pozvánku na derby, a to včetně letenky do Prahy.

Na závěr ještě hráči popřáli Milanu Škodovi k pondělním 31. narozeninám, a pak už se vyrazilo na cestu domů.

Reklama

Související témata: