Hlavní obsah

Zlín - Trnava 1:2Ševci prohráli bez Vukadinoviče, který je blízko Slavii. Klokani zvládli obrat

Aktualizováno

Trochu derby. Čtvrtý tým české ligy podlehl čtvrtému celku soutěže slovenské. Fotbalisté Zlína v zimní přípravě poprvé prohráli, v Uherském Brodu 1:2 s Trnavou. Ševci znovu nastoupili bez Vukadina Vukadinoviče, o jehož přestupu do Slavie se bude tento týden jednat v Praze. Bohemians 1905 pak v Tipsport lize porazili Táborsko 3:2, Slovácko v přátelském duelu zdolalo Prostějov 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dočká se zlínský Vukadin Vukadinovič (vlevo) vytouženého přestupu do Slavie...?

Článek
Fotogalerie

Jen chvíli se zdálo, že další velký přestup do Edenu zamrzl. Vukadin Vukadinovič sice se Slavií na soustředění do Číny neodletěl, ve Zlíně však dal jasně najevo, že do Prahy chce.

Fastav sice první nabídku sešívaných striktně odmítl, Slavia ji ovšem podle zákulisních informací navýšila. Měla by se skládat z fixní přestupní částky, bonusů a návratu Lukáše Železníka do Zlína - pak by hodnota celé transakce přesáhla 20 miliónů korun.

Majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka avizuje, že násilím nikoho držet nehodlá. Slavii tak dost možná již tento týden posílí srbský rychlonožka, který má zažádáno o české občanství a mohl by časem být k dispozici pro Jarolímovu reprezentaci.

Klokani otočili turnajový duel

Zimní Tipsport liga měla na programu zápas o první místo ve vyšehradské skupině A. Klokani překvapivě brzy prohrávali 0:2, nakonec však utkání s druholigovým Táborskem otočili a díky Lutsově gólu z 82. minutě zvítězili 3:2.

„Herně to nebylo až tak špatné. Měli jsme však co dělat, abychom skóre otočili. Je to poučení," hodnotí trenér Miroslav Koubek první zápas Klokanů po návratu ze soustředění v Břízkách.

Bohemians k jistotě postupu do Final Four stačí v sobotu v jejich závěrečném vystoupení ve skupině s Příbramí uhrát aspoň bod.

Přípravné fotbalové zápasy:
Fastav Zlín - Spartak Trnava 1:2 (0:2)
Branky: 80. Traore - 37. Jirka, 42. Sloboda.
Zlín: Dostál - Matejov, Gajič, Jugas, Pazdera - Kopečný, Živulič, Hnaníček, Štípek - Traore, Jordan. Trenér: Páník.
1. FC Slovácko - 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)
Branky: 20. Tetteh, 59. Rezek, 61. Sadílek.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Chyla, Daníček, Rada, Šimko - Šumulikoski - Kubala, Machalík, Havlík, Tetteh - Zajíc.
II. poločas: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Biolek, Ťok, Kalouda, Sadílek, Rezek - Koné. Trenér: Levý.
Tipsport liga:
Skupina A (Vyšehrad):
Táborsko - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:1)
Branky: 4. Toml, 6. Džafič - 10. vlastní Klusák, 58. Kuchta, 82. Luts.
Bohemians: Berkovec (46. Fryšták) - Dostál, Buchta (46. Nitrianský), Krch, Švec, Havel (46. Hašek) - Mašek (46. Berger), Hubínek (46. Jindřišek), Jirásek (56. Blecha), Bartek (63. Luts) - Kuchta (67. Čížek). Trenér: Koubek.
Tabulka skupiny A:
1.Bohemians 190522006:26
2.Táborsko21014:33
3.Hradec Králové21013:43
4.Příbram20021:50

Reklama

Související témata: