Hlavní obsah

Plzeň - Wehen 2:2Viktoriáni dřou ve Španělsku. Na úvod plichtili s třetiligovým německým soupeřem

Oliva Nova
Aktualizováno

Místo s exotickým jménem Oliva Nova je od pondělka základnou fotbalistů Viktorie Plzeň. Obhájci českého titulu zahájili španělské soustředění a ve středu sehráli také první zápas. S třetiligovým německým týmem Wehen Wiesbaden jen remizovali 2:2. Branky vstřelili Krmenčík a Suchan.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík dal první gól Plzně ve Španělsku.

Článek

Viktoriány ve Španělsku přivítalo nejen příjemné slunce, ale také pořádné větrné poryvy. Na jejich úsilí nachystat se na jarní obhajobu titulu to však nic nemění.

„Po cestě jsou svaly trochu ztuhlé, což se nám ale podařilo odbourat kvalitní rozcvičkou. Soustředění je zaměřené na nabírání kondice, ale jsme na to zvyklí, takže nám to nebude dělat problémy. Myslím, že to bude stále lepší a lepší," řekl po prvním tréninku pro klubový web záložník Jakub Hromada.

Dva dny po příletu nastoupili Plzeňští k prvnímu utkání. Wehen Wiesbaden je ve třetí německé lize třetí od konce, českému mistrovi byl ovšem zdatným soupeřem. První poločas vyhrál, Viktoria pak po přestávce trefami Krmenčíka a Suchana skóre otočila, Wiesbaden však srovnal na konečných 2:2.

Petržela se snaží vyrovnat mladším

Náročné kondiční dávky se projevily. „Musím říct, že jsem unavený. Máme za sebou náročné cestování a úvodní tréninky. Musíme makat, abychom byli připraveni na jaro," netají zkušený Milan Petržela.

„Když jsme třeba posilovali venku, bylo toho docela dost. Ale právě proto jsme tady. Věděli jsme, že ve Španělsku budou tréninky hodně náročné. S přibývajícím věkem jsou pro mě čím dál těžší a na těle to hodně poznám. Snažím se mladým klukům vyrovnat a makat na sto procent," usmívá se krajní záložník.

„Občas to není příjemné. Musíme si sáhnout na dno našich sil, ale je to potřebné. Makáme na maximum, abychom i na jaře mohli podávat kvalitní výkony," dodává Hromada.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - Wehen Wiesbaden 2:2 (0:1)
Branky: 55. Krmenčík, 78. Suchan - 20. Schäffler, 81. Muiomo.
Sestava Plzně - I. poločas: Bolek - Matějů, Hejda, Hájek, Janža - Kopic, Hromada, Hrošovský, Zeman - Bakoš, Ďuriš.
II. poločas: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hlavatý, Suchan, Kovařík - Poznar, Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: