Hlavní obsah

Seattle, Vídeň, Valencie. Rakouský světoběžník letí Plzni vstříc

Je to ostřílený světoběžník, a tak i jeho nástup do nového angažmá musí být patřičně dobrodružný. Třiatřicetiletý rakouský záložník Andreas Ivanschitz má nakročeno do Plzně, cestu za fotbalisty Viktorie má poměrně složitou. Z Ameriky přes Vídeň do Španělska, kde je český mistr na soustředění.

Foto: Sport.cz

Andreas Ivanschitz v zeleném dresu Seattlu.

Článek

Kopal už ve Španělsku, Německu, Řecku a naposledy v Americe. Koncem minulého roku tam pomohl Seattlu k historicky prvnímu titulu v zámořské MLS. Teď má ovšem Andreas Ivanschitz namířeno do Čech. Měl by se stát další posilou Plzně.

„Začátek soustředění ve Španělsku ještě Andreas nestihl, protože musel přestěhovat své věci z Ameriky. Již během pátku by se však měl k Plzni připojit. Jeho děti jsme mezitím přihlásili do mezinárodní školy v Praze-Nebušicích," avizuje Pavel Zíka z agentury Global Sports, který je hráčovým zástupcem pro Českou republiku.

V pátek už jako divák

Ivanschitz už zahájil velký přesun. Ze Seattlu vyrazil domů do Vídně, kde ovšem dlouho nepobude. V pátek brzy ráno odletí přes Curych do Valencie, kde si ho zástupci Viktorie vyzvednou. Plzeňští jsou na soustředění v letovisku Oliva Novo a Rakušan by měl stihnout shlédnout jejich páteční odpolední duel se Servette Ženeva.

Pokud pak Ivanschitz projde lékařskou prohlídkou, jeho příchodu do Viktorie by nemělo nic bránit. Smlouvu má připravenou na rok a půl s opcí.

„Když Plzeň angažovala Slovince Erika Janžu, hledala ještě podhrotového hráče, klasickou desítku. Vytipovali jsme jí několik hráčů, z nichž nejlépe vyšel zkušený Andreas," dodává Zíka.

Reklama

Související témata: