Hlavní obsah

Nejmladší z rodu Frýdků dostal delší smlouvu. Chce být lepší než táta a brácha

Praha

Pokračovatele slavného fotbalového rodu si na Letné hýčkají. Sparta proto včas prodloužila se svým odchovancem smlouvu. Sedmnáctiletý Christian Frýdek se jí upsal na další tři a půl roku. „Patří bezesporu mezi největší talenty našeho fotbalu a má všechny předpoklady, aby si splnil svůj cíl a překonal sportovní úspěchy svého táty i bráchy Martina,“ říká na klubovém webu generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek ze Sparty po semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Christian Frýdek hodnotí první start za A Sparty Praha

Táta Martin je vicemistrem Evropy, starší bratr Martin (24) už se také probil do české reprezentace. Nejmladší z rodu chce však ještě víc. Nakročeno má dobře, britský list The Guardian ho na podzim zařadil mezi šedesát největších talentů světového fotbalu.

„Vždycky jsem chtěl ukázat, že jsem lepší než táta a brácha. To je pro mě největší motivace, být třetím Frýdkem ve Spartě. Chci se udržet v áčku a dlouhodobě se v něm usadit," avizuje Christian po podpisu smlouvy.

Vedení klubu věří, že v něm má velký poklad. „Záleží jen na něm, jak se svým talentem naloží. Jsem rád, že Christian bude i nadále součástí Sparty, ve které vyrostl, a chci také poděkovat Martinu Frýdkovi staršímu i manažerovi Davidu Nehodovi za konstruktivní přístup k jednání," pochvaluje si generální ředitel Adam Kotalík.

Nejmladší Frýdek již v létě absolvoval část přípravy s prvním týmem, teď je věkem mladší dorostenec v áčku zpátky.

„Tak nějak jsem si to vysnil - abych šel v létě na přípravu, vrátil se a teď to zkusil znova. Teď se v áčku chci usadit nastálo a vydržet tu," troufá si smělý záložník, jemuž bude první únorový den osmnáct.

Fyzicky posun výš zvládá dobře

„Nepřekvapilo mě, že se v tak nízkém věku dostal do prvního týmu. Své kvality prokazoval dlouhodobě. Jen všichni byli v očekávání, zda už bude připraven na dospělý fotbal fyzicky," poukazuje David Nehoda z agentury Nehoda Sport, která Christiana zastupuje.

„To prokázal v létě, kdy byl na soustředění v Rakousku a nyní absolvuje další přípravné období s A týmem. Obojí zvládl po fyzické stránce dobře. A o jeho fotbalových vlastnostech vůbec nepochybuji," ujišťuje Nehoda na sparta.cz.

Podzim jeho mladý chráněnec strávil ve starším dorostu a stihl toho dost. Mimo jiné zápasy Youth League, Premier League International Cupu i juniorské ligy. Proti Karviné pak zaznamenal první ligový start v kariéře mezi dospělými.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články